Skip Navigation Links

Fenerbahçe'den Taksim Gezi Ruhuna orantısız zeka...

Gol sevinci Taksim in 'T' si ve elleri de gaz maskesi Fenerbahçe'den Taksim'e selam direnişe devam!

Spor   A+a-

Fenerbahçeli futbolcular golden sonra gaz maskesi ve T hareketi ile Gezi'yi selamladı.
 
Şampiyonlar Ligi Ön eleme maçında deplasmanda Avusturya'nın Salzburg ekibiyle karşılaşan Fenerbahçe, hem Baroni'nin 90 + 5 teki penaltı golüyle umutlu dönüyor; hem de bu gol sonrasında özellikle yabancı futbolcuların TAKSİM ve GAZ MASKESİ ni hatırlatan sevinçleriyle 90'a taktı. Golün ardından ajanslara ve sosyal medyaya düşen fotoğraflar da gündeme bomba gibi düştü.
 
 
Fotoğraflarda Fenerbahçe'nin yabancı futbolcuların hep birlikte, aynı işaretleri yapmaları büyük heyecan yarattı. Sosyal medya karıştı. Bir çok Fenerbahçe Taraftarı fulbolcuların yaptıkları işaretleri, Taksim'in "T" si ve gezi parkı direnişinin sembolü haline gelen, "Gaz maskesi, " "Deniz Gözlüğü" olarak yorumladı. Bu işaretler sosyal medyada büyük yankılara neden oldu. Twitter kullanıcıları, "Çarşı'ya Kardeş geldi, Fenerbahçe Direniştir" gibi ve benzeri mesajlar attılar. Bu yorumlara neden olan fotoğraf kareleri ise şunlardı.
 
Fotoğrafta görüldüğü gibi, penaltının hemen ardından Fenerbahçeli futbolcula,r tiribünlerin hemen önüne diz çökerek bariz bir şekilde, "T" işareti yaptılar. Kollarını kullanarak yaptıkları ve birden fazla futbolcunun "t" işareti yapmas,ı izleyenler tarafından hemen Taksim çağrışımı yaptı. Sosyal medya da herkes Fenerbahçeli futbolcuların direnişe, "T" işareti ile destek mesajı verdiği anlamını çıkardı. Fenerbahçeli futbolcuların, golün ardından sevinçlerini gösterdikleri işaret bariz bir şekilde "T" işareti idi.
 
 
Ardından Direnişe Destek mesajı olarak algılayanları daha da heycanlandıran başka bir işaret daha kullanmışlardı futbolcular. Ellerini yüzlerine kapatarak "gaz maskesi" anlamı çıkabilecek, başka bir hareketleri daha vardı. İşte izleyenleri "direnişe destek" anlamında, kesin yargıya götüren de bu ikinci mesaj oldu.
 
Maçın ardından ajanslara ve sosyal medyaya düşen bu fotoğraflar, izleyiciler için net yorumlara neden oldu. Paylaşılan mesajlar neredeyse hep aynıydı. Fenerbahçe golün ardından verilecek mesajı konuşmuş ve hep birlikte bu işaretlerin izleyenlere gönderilmesi kararlaştırılmış gibiydi. Sosyal medya da ayrıca, çok sözü edilen başka bir konuda, verilen mesajı destekler nitelikte olunca, iş çığrından çıktı. Herkes Fenerbahçe'nin, direnişe açık destek verdiği ve yanında olduğu konusunda, neredeyse hem fikir oldu. İşte sosyal medyayı bu şekilde düşünmeye iten diğer fotoğraf karesi.
 
 
Fotoğrafta net olarak görünen ve Fenerbahçe'nin yabancı futbolcularının net olarak sembolledikleri 2 farklı işaret açık bir şekilde görülüyor. Kol ve yumruk kullanılarak yapılan net bir "T" işareti, diğeri ise, bir elin yüze kapatılarak yapılan bir çeşit maske işareti. Her ikiside Türkiye'nin yakın geçmiş hafızasına kazılmış olan "Gezi parkı" direnişinin tartışılmaz sembolleri. Ayrıca bu maske sembollemesini tartışılmaz bir şekilde destekleyen bir harekette, golün sahibi Baroni'den geliyor daha sonra Penaltının hemen arkasından. İki elinin parmakları ile baroni gözlük işareti yapıyor tirübinlere.
 
 
Fenerbahçe'den Taksim Gezi Ruhuna orantısız zeka... foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Fenerbahçe'den Taksim Gezi Ruhuna orantısız zeka... videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet