Skip Navigation Links

Değerlendirme Ve Eğitim Projesi İskenderun'da

23 -28 Ocak 2012 tarihleri arasında, H.Ü. Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi Madenli/İskenderun 'da Üç aşamalı olarak uygulanacak Proje , 0-2

Gündem   A+a-

 
“İskenderun Ve Çevresinde İşitme Engellilere, Ailelerine Ve Öğretmenlere Yönelik Değerlendirme Ve Eğitim Projesi” Hacettepe Üniversitesi Ve İskenderun Palmiye Rotary Kulübü’ Birlikteliği İle 23 - 28 Ocak 2012 Tarihleri Arasında Hacettepe Üniversitesi Engelliler Rehabilitasyon Ve Eğitim Merkezi Madenli / İskenderun’ Da Gerçekleştirilecek.
 
Türkiye’nin Kapsamlı İlk Değerlendirme Ve Eğitim Projesi İskenderun’da
 
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İskenderun Palmiye Rotary Kulübü birlikteliği ile Türkiye’de ilk defa “İskenderun ve çevresinde yaşayan işitme engellilere, ailelerine ve öğretmenlere yönelik değerlendirme projesi” altı gün sürecek kapsamlı bir programla İskenderun’da hayat buluyor.
“Proje üç aşamalı uygulanacak”
23 -28 Ocak 2012 tarihleri arasında, H.Ü. Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi Madenli/İskenderun ’da Üç aşamalı olarak uygulanacak Proje , 0-25 Yaş grubunu işitme engelli bireyler , ailesi ve öğretmenlerine yönelik gerçekleştirilecek.
Proje, İşitme engelli bebek (. 0-3 yaş,) ,Çocuk( 4-6 yaş,) Adolasan( 7-12 yaş, 13-20 yaş) ve yetişkin, (21-25 )yaş gruplarına yönelik değerlendirme ve yönlendirme, aile ve öğretmenlere yönelik eğitim ve danışmanlık Hizmeti olarak programlandı.
Projesinin 1. Aşamasında; İşitme kayıplı bireyin işitme kaybı nedeni ve derecesi belirlenecek. Teşhisler Hacettepe Üniversitesi’nde kullanılan cihazlarla gerçekleştirilecek.
2. Aşama da; Birici aşamaya değerlendirme sonuçları doğrultusunda, uygulanan cihazın kontrolü, işitme kaybına uygun tedavi yönlendirmesi yapılacak.
3. Aşamasında ise; İşitme kayıplı bireyin, genel gelişim ve dil testleri ile Eğitsel değerlendirmeleri yapılarak topluma en etkin biçimde katılımları için yönlendirilmelerin sağlanacak..
Proje Eğitim Programı; Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Erol Belgin ve Eğitim Grubu tarafından gerçekleştirilecek.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkez yönetim kurulu üyeleri Dekan ve Dekan yardımcılarından oluşan aralarında sosyolog ve psikologlarında bulunduğu dokuz kişilik bir grup, çocukların varsa yeteneklerini ortaya çıkartmak, eğitmek ve toplum içinde hayatlarının devamını daha kaliteli bir şekilde sürdürmelerine katkı da bulunmak amacı ile proje boyunca yöremizde olup desteklerini sürdürecekler.
Değerlendirme ve eğitim projesi H.Ü. Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erol Belgin’in başkanlığında; Prof. Dr. Musa Yaşar Sağlam, Prof. Dr. Esra Burcu, Prof. Dr. Mürvet Hayran, Prof. Dr. Sema Doğan, Doç. Dr. Oya Hazer, Doç. Dr. Zehra Uçanok, Doç. Dr. Meral Candan Çetin, Fatih Kayıran, Anşe Koca, Eğitim Uzmanları; Doç. Dr. Şebnem Sevinç, Dr. Sanem Şahlı, Dr. İlhan Şahin, Uzm. Ody. Mehmet Yaralı, Uzm. Eğt. Ody. Hilal Burcu Özkan Uzm. Eğt. Ody. Filiz Aslan, Odym. Mehtap İçen, Yardımcı Asistanlar; Dr. Selda Taşdemir Afşar, Arş. Gör. Çiğdem Sema Polat, Arş. Gör. Zeynep Kurnaz, Arş. Gör. Levent Taş tarafından gerçekleştirilecek.
“Proje İskenderun’da yaşama geçiyor, coşkuluyuz”
Söz konusu projenin İskenderun’da yaşama geçirilmesine öncülük eden İskenderun Palmiye Rotary Kulübü Dönem Başkanı Yusuf Uray ve eşi Leyla Erdoğan Uray, İskenderun ve çevresinde yaşayan işitme engelli bireylere, ailelerine ve öğretmenlere yönelik değerlendirme ve eğitim projesinin İskenderun’da hayat bulmasını coşkunu yaşıyoruz. Bu proje ile, İşitme Engelli bir bireyin Hacettepe Üniversitesine taşındığı da bile bulamayacağı imkanı, Bizler Hacettepe üniversitesini Yöremize taşıyarak gerçekleştirmenin gururunu taşıyoruz. Biz Yöremiz insanı ve İskenderun Palmiye Kulübü olarak, bu proje ile, engelli bireylerimizi toplumumuza kazandırmayı amaç edindik. Bir ayrıcalığımızda bu Projeyi Engelli bireylerimize ücretsiz sağlanmasıdır. Bize bu yolda destek olan tüm katılımcılara ve siz medyaya teşekkür ederiz. Bizlere önder olan, başta Değerli Merkez Müdürü Prof. Dr. Erol Belgin olmak üzere, tüm öğretim elamanlarına İskenderun halkı adına teşekkür ediyoruz.
Onlar ki büyük bir özveri ile sadece karşılıklı güvene dayalı kısıntılı imkânlarla Türkiye de bir ilki gerçekleştirmek için bizlerle yola çıktı. Dileğimiz Yöremiz halkının bunun bilincinde olması ve desteklerini sürdürmeleri. Bu konuda da en büyük sorumluluk yine sizlere düşüyor.
Geleceğe dönük bir proje
“İskenderun ve çevresinde yaşayan işitme engellilere, ailelerine ve öğretmenlere yönelik değerlendirme ve eğitim proje başkanı H.Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Belgin, Üniversitemiz Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulduğu günden bu yana öğrencilerine ve çevresine “engelleri aşmak” konusunda liderlik yaptığını anımsatarak İskenderun’da yürütülen proje ile ilgili görüşlerini “2006 yılında, engellilere ulusal ve uluslararası boyutlarda hizmet sunmak amacıyla hazırladığımız bir proje ile Hacettepe Üniversitesi’ne devredilen Arsuz Tesisleri’nin devreye girmesi ile öncelikle İskenderun ve çevresi, daha sonra tüm ülkemiz çapında engelli bebek, çocuk, adölesan ve yetişkin bireylerimize tanı, değerlendirme, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunulması hedeflenmektedir. İleriye dönük çalışmalarımızın öncüsü olan ilk projemiz “İskenderun ve Çevresinde Yaşayan İşitme Engelli Bireylere, Ailelerine ve Öğretmenlere Yönelik Değerlendirme ve Eğitim Projesi” dir. Başta üniversitemiz yönetimi olmak üzere, paydaşımız İskenderun Palmiye Rotary Kulübü’ne, destekleyen kurum ve kuruluşlara, bu projenin oluşmasına gönül veren merkezimizin değerli yönetim kurulu üyelerine, uzmanlarımıza ve proje ekibimize en içten teşekkür, sevgi ve saygılarımı sunarken, bu yörenin dünya engellilerine bir umut ışığı olmasını gönülden diliyorum.” şeklinde dile getirdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet