Skip Navigation Links

“Önündeki Engellerin Aşıldığı Bir Türkiye’ye Doğru Gidiyoruz

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve bölge Milletvekilleriyle birlikte Türkiye'nin ilk tekerlekli sandalye basketbol takımı olan İskenderun Engelliler Kulü

Gündem   A+a-


İSKENDERUN ENGELLİLER KULÜBÜ BAKAN ERGİ,BAKAN... ile 8gunhaber
 
  “Önündeki Engellerin Aşıldığı Bir Türkiye’ye Doğru Gidiyoruz
 
  Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve bölge Milletvekilleriyle birlikte Türkiye'nin ilk tekerlekli sandalye basketbol takımı olan İskenderun Engelliler Kulübünü ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
 
  Fatma Şahin önündeki engellerin de aşıldığı bir Türkiye’ye doğru gidildiğini söyledi.
 
 
  Kulüp binası önünde İskenderun Engelliler Sporcuları tarafından çiçeklerle karşılanan bakanlara sunum yapan Kulüp Başkanı Anıl Abacı Türkiye’de ilk tekerlekli basketbol takımının İskenderun’da kurulduğunu vurgulayarak “24 yıllık mazimizde basketbolda 4 Türkiye şampiyonluğu, üç Türkiye ikinciliği, atıcılık, yüzme, masa tenisi, bilek güreşi, halter branşlarında birçok şampiyonluk ve derece kazanan takımımız A milli takıma 14, genç milli takıma 7 sporcu kazandırmıştır” dedi.

 
  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, Hatay’da medeniyet tarih şehrinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Yola çıkarken engelli engelsiz, kadın erkek, yaşlı genç, hiçbir ayrımcılık yapmayacağız dedik. Doğan her insanın onurluca yaşam mücadelesinde yanında olacağız dedik. Her insanın kendine ait güçlü tarafları var. her insanın kendine ait genetik güçlü mirasları var onların bu güçlerini fırsat eşitliği verdiğimiz zaman birçok şeyi başarabileceklerine inandık. 76 milyonun kardeşliği üzerinde bu ayrımcılığı yapmama üzerinde odaklandık ve on yıl sonra bugün huzurlarınızda özellikle engelli kardeşlerimizin yeni hedef, ideallere doğru moral ve motivasyonları yüksek olarak yeni hedeflere gitmesi bizi de mutlu ediyor” diye konuştu.
 
 
  Bakan Şahin, engellilerin özellikle eğitim ve sağlık alanında fırsat eşitliği sağlandığı zaman, onların onurlu yaşam mücadelesinde yanlarında olunduğu zaman rehabilitasyon sistemi güçlendiği zaman spor alanında ne kadar başarılı olduklarını gördüklerinin altını çizdi.
 
 
  Önündeki engellerin de aşıldığı bir Türkiye’ye doğru gittiklerine vurgu yapan Bakan Şahin şöyle devam etti: “Şu an plan bütçe komisyonundan çıkan yasa inşallah Ekim ayında başladığı zaman raporlamayla ilgili yaşanan sorunları sağlık bakanımızla çalıştık. Ağustos ayında otomasyona geçiyor. Yasa çıktığı zaman bir çok konuda, özellikle korumalı işyerlerine yeni haklar geliyor. Zihinsel engelli çocukları olan ailelerin en büyük endişesi, bizden sonra bu çocukların durumu ne olacak? Tamam ben yaşadığım sürece bakıyorum. İşte onların endişelerini gidermek için sosyal devlet olarak biz varız diyoruz. Korumalı işyerlerinde çok önemli teşvikler getiriyoruz. İndirimler getiriyoruz. İnşallah korumalı işyeri sayısını çoğaltacağız…”
 
  Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Fatma Şahin ile beraber Türkiye’de sosyal politikalar, özellikle engellilere bakış, onlara dönüm getirilmesi gereken hizmetler konusunda çok kayda değer adımlar atıldığı ve mesafeler alındığını söyledi.
 
 
  Yasaların önemli bir kısmının çıktığını, bir kısmının da halen komisyonlarda olduğunu, inşallah sonbaharda parlamentoya geleceğini kaydeden Bakan Ergin “Bütün bunlar 76 milyonu bir arada kardeşçe barış içerisinde yaşatabilecek, gelişmiş, demokrasisi, haklarıyla, sosyal dayanışmasıyla, ekonomik gücüyle geleceğe güvenle yürüyecek bir Türkiye’yi ortaya çıkartmak içindir” şeklinde konuştu.
 
 
  Bir Engelli okuduğu Üniversite’de engelli klozetinin olmamasının sıkıntısını yaşadıklarını ve bu sorunu dile getirdiği Bakan Şahin de, hemen çözebileceklerini ifade etti.
 
 
“Önündeki Engellerin Aşıldığı Bir Türkiye’ye Doğru Gidiyoruz videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet