Skip Navigation Links

“Emeğe de yatırım yapılmalıdır…”

Çelik-İş Sendikası bilgilendirme toplantılarını bölge genelinde sürdürüyor.

Ekonomi   A+a-

 
   Çelik-İş sendikası bu kez Osmaniye ile kucaklaştı
 
  Genel Başkan Cengiz Gül “Emeğe de yatırım yapılmalıdır…”
 
  Çelik-İş Sendikası bilgilendirme toplantılarını bölge genelinde sürdürüyor. İsdemir’in Osmaniye’de oturan çalışanları ve aileleri için düzenlenen bilgilendire toplantısı iftardan sonra Cebeli Bereket Osmaniye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kültür Merkezi’ni hınca hınç dolduran işçiler ve aileleri içeride yer kalmayınca salon girişine kurulan bark vizyon sistemiyle salonunun içerisini takip ettiler. Bilgilendirme sırasında kültür merkezinde coşku hâkimdi. Alkış ve sloganlar salonun hem içinden hem de dışından geldi. Osmaniye’deki toplantıya Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Mali Sekreter Bayram Altun,İskenderun şubenin yönetim kurulu üyeleri, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Ak Parti, CHP ve MHP il ve ilçe başkanları ve bu partilerin yönetim kurulu üyeleri, Osmaniye İş Kur İl Müdürü, sivil toplum örgütü temsilcileri bazı çevre ilçelerin belediye başkanlarıyla çok sayıda İsdemir işçisi ve aileleri katıldılar.
 
 
 
  Siyasi konukların kısa selamlama konuşmalarının ardından sahnede sözü alan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İşSendikası Genel Başkanı Cengiz Gül “İşletmeler, şirketler milyar dolarlık yatırımlar yaparken, her nedense emeğe yatırım yapılmıyor. Emekçi hakkını aramaya kaldığında sanayici‘işletmeyi mi batıracaksınız?’ şeklinde tepki veriyor. Oysa sanayi yatırımıkadar emeğe de yatırım yapılmalı ve emeğe saygı duyulmalıdır” dedi.
 
  Kuş severler derneği bile itibar göstermez…
 
  Genel Başkan Gül sözlerinin devamında ise “Sanayicimiz işçimize ‘size iş ve rızık veriyoruz’ diyorlar. Hepimiz biliyoruz ki rızkı Allah verir. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir geçenlerde ‘para kazanamıyoruz’ diye demeç vermiş. 46 milyon dolarlık yatırım yapan bir işveren para kazanamıyorsa 700-800 TL. aylık ücret alan işçinin nasıl geçindiğini düşünmek gerek. Ülkemiz gelişirken, ülkenin % 20’si zenginleşiyor % 80 ise fakirleşiyor. Bu orantısız gelişme yarın ülke genelinde ters teper. Büyüklerimiz bize geçmişte kavun, karpuz satmayı öğrettiler ama adam satmayı öğretmediler. Koskoca OYAK grubuna dahil İsdemir’de, genel müdür grev kırıcılığına başladı. Oysa yasalara en fazla OYAK bağlı olmalı. Sendikaya % 6.30 verirken, işçiye ‘sendikadan ayrıl sana % 30 verelim’ deyip adam ayartmaya, bizleri bir birimize düşürmeye çalıştılar. THY ve Çay-Kur grevindeki kırılmalar İsdemir’de e olur sandılar. İsdemir yönetimi sendikamızı itibarsızlaştırmak üzere ‘greve itibar etmeyin’şeklinde duyurulara ve ilanlara başvurdu. Oysa grev başladı ve başladığı günden itibaren de tüm siyasi partilerin, bölge belediyelerinin, sivil toplum örgütlerinin desteğini aldı. İsdemir’e ise Kuşseverler Derneği bile itibar göstermez” diye konuştu.
 
  31 Temmuz’da Ankara’da grev görüşmemiz var
 
  Genel Başkan Gül, isdemir Genel Müdürü Recep Özhan’ın işçinin sırtından 200 bin TL. (eski rakamla 200 milyar TL. ) kar payı aldığını, genel müdür yardımcıları,başmüdürler, müdürler ve mühendislerin de kar payı aldıklarını, Genel Müdür özhan’ın ise maaşının Cumhurbaşkanı ve Başbakandan fazla olduğunu iddia ederek genel müdüre kaç para ikramiye ve maaş aldığını tekrar sordu. Genel Başkan Cengiz Gül, İsdemir yönetimin kendilerini OYAK’la korkutmaya çalıştığını öne sürerek “ İsdemir genel müdürü ‘arkamızda OYAK var’ diyerek bizi korkutmaya çalışıyor. Kimi, kimle korkutuyorsun genel müdür. Asker bu milletin bağrından çıkmışsa OYAK’ta bizim, asker de bizim. 31 temmuz 2013 Çarşamba günü saat 12.00’da, Ankara’da Çalışma Bakanlığı’nda Çalışma Bakanı Sayın Faruk Çelik, OYAK Genel Müdürü Sayın Coşkun Ulusoy, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ile birlikte İsdemir grevini konuşacağız ve bu işi çözmeye çalışacağız. İsdemir’de 750 işçi açığı var. Sürekli mesai yapılarak bu açık kapatılmak isteniyor. Bu da iş kazası olasılığını arttırıyor. Dolayısıyla şu an İsdemir’de iş güvenliği ve iş güvencesi yok” dedi.
 
  Gül sözlerinin sonunda ise “Osmaniye’deki işçi arkadaşlarım Çelik-İş Sendikası’nın sigortası olmuşlardır. İsdemir de çalışan Osmaniye ve havalisin de oturan tüm çelik işçisine teşekkür ediyorum. Bu toplantıyı organize eden Çelik-İş Osmaniye Temsilcisi Mehmet Gündüz’e ayrıca teşekkür ediyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımısunuyorum” şeklinde konuştu.
 
  Osmaniye dönüşü Payas’ta toplantıyapıldı
 
   Genel Başkan Gül ve beraberindeki çelik-iş heyeti Osmaniye dönüşü gece 23.30’da Payas belediyesi arkasındaki grev çadırını ziyaret ederek, işçilerle sohbet ettiler, çay içerek Osmaniye bilgilendirme toplantısıyla grevin genel bir değerlendirmesini yaptılar. Sohbet ortamında geçen konuşmaların ardından çelik işçisi dik duruşlarını sürdüreceklerini ifade ettiler.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet