Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Benzin Zammına CHP Gençlik Ayarı

Son zamanlarda yapılan benzin zamlarını CHP İskenderun Gençlik Kolları ilginç bir şekilde protesto etti. CHP Gençlik kolları üyeleri, bir araca at bağ

Gündem   A+a-

 
  Benzin Zammına CHP Gençlik Ayarı
 
  Son zamanlarda yapılan benzin zamlarını CHP İskenderun Gençlik Kolları ilginç bir şekilde protesto etti. CHP Gençlik kolları üyeleri, bir araca at bağlayarak ve ellerinde ‘’ Bu araç dünyanın en pahalı benzinini kullanıyor!’’yazılı pankartla yapılan yanlış zam politikasını protesto ettiler.
CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen, litresi 5 lirayı aşan benzin fiyatlarını eleştirdi. Yeşilmen konuşmasında şu ifadelere yer verdi :
 
  “Yurttaşa yapılan haksızlıklardan sonra bir de benzine art arda zamlar yapıldı. Emekçiye yapılan komik zamlara karşıt başta benzin olmak üzere bir çok ürüne yapılan fahiş zamlarla aradaki uçurum biraz daha açıldı. Belli bir kemsin refahına karşılık düşük ücret ve yüksek fiyatlar ile mücadele etmek zorunda kalan vatandaş yapılan son zamla 1 litre benzine 5 lira verir oldu. Hükümet bu alanda kendi rekorunu tekrar kırdı. Vatandaş bu nedenle 100 liralık benzinin 65 lirasını vergi olarak veriyor, hükümet bu vergilerle gecen sene 49 milyar lira elde etti. Dört tarafı doğal kaynaklarla çevrili bir ülkede benzinin bu kadar pahalı olmasına neden olan politikaların sorgulanması ve bu vergilerin hangi alanda kullanıldığının sorulması gerek. Biber gazlarına mı? Sürekli değiştirilen eğitim sistemi ile gitgide yetersiz ve önemsiz kurumlar haline dönüşen okullara mı? Bir türlü bitmeyen ve her geçen gün artan dış borca mı? Para dönüşümü olan hastanelere mi?
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar