Skip Navigation Links

Genel Başkan Gül “İşçi olmazsa İsdemir bir hiçtir…”

İsdemir 15 temmuz grevini sürdüren çelik işçisini bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Gündem   A+a-

 
  Payas halkıda çelik işçisinin yanında
 
  Genel Başkan Gül “İşçi olmazsa İsdemir bir hiçtir…”
 
  İsdemir 15 temmuz grevini sürdüren çelik işçisini bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Bilgilendirme toplantılarından biri de iftar sonrası Payas Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Mali Sekreter Bayram Altun, Şube Başkanı Metin Önde, şube yönetim kurulu üyeleri, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas, Ak Parti, CHP, MHP, BBP ve SP ilçe başkan ve yöneticileri, muhtarlar kooperatif başkanları katıldılar.
 
  Toplantıda ilk sözü alan Şube Başkanı Metin Önde “Allah’ın bereketi üzerinde olsun. Toplu İş Sözleşmesi’nde tıkanma yaşıyoruz. Bu mübarek günde direnmek daha keyifli oluyor. Rabbimiz emriyle aç kalıyoruz. Onlar tarafından aç bırakılmamızım önemli değil. Dağları delecek kadar güçlüyüz. Eğilmek, kırılmak, pes etmek var mı? Gür bir sesle ‘Hayır’ dediğinizi duyuyorum. Allahınıza kurban olurum. Biz omuz omuza olduğumuz sürece kimse bizi yıkamaz. Bu fabrikada huzuru tesisi etmeden TİS imzalamayacağız. Burada çelik yürekli, çelik bilekli işçiler var. Allah hepinizden razı olsun. Gazanız mübarek olsun. Allah emanet olun” diye konuştu.
 
 
 
  Bekir Altan “Her zaman işçinin yanında olurum”
 
  Şube Başkanı Önde sonrası Payas Belediye Başkanı Bekir Altan söz alarak, İsdemir işçinin her daim yanlarında olacaklarını ifade ederek “Grevin ilk günü size destek olmak üzere İsdemir’e geldiğim için bana sitem edenler oldu. Payas Belediye başkanının burada ne işi var dediler? İsdemir demek Payas, Payas demek İsdemir demektir. İşçinin sosyal bir hareketi varsa, hak arama mücadelesi varsa koşar gelir işçimizin yanında oluruz. Ben belediye başkanlığından önce insanım. Sizden biriyim. Buradan birilerine mesaj vermek zorundayım. Sizin beklentiniz sadece ekonomik değil, iş güvencesi ve huzur istiyorsunuz. İnşallah hep birlikte hem Ramazan Bayramı’nı hem de haklı mücadelenizin bayramını kutları. Yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.
 
 
 
  Grev kırıcılığı tehlikeli bir iştir
 
  Başkan Altan sonrası Genel Başkan Cengiz Gül işçilere hitap ederek “Grevimizin ekonomik nedenlerden çok manevi nedenleri var. Çelik işçisi iş güvencesi, saygı, sevgi istiyor, iş yerinde baskı ve ispiyon mekanizmaları istemiyor. Çelik işçisi onuruyla oynanmasını istemiyor. Erdemir’de bir sözleşme yaptılar işçiye % 11 verdiler. Bize ise % 6.30 veriliyor. İskenderun, Hatay ve bölge halkının direncini ölçmeye çalışıyorlar. Bugünlerde İsdemir TV’de ‘Sen gelmez oldun’ şarkıları çalınıyor. Biz olmazsak İsdemir bir hiç… ‘İsdemir bizimdir, bizim kalacak’ dediğimizde buna alınıyorlar. Oysa işçiler olarak fabrikamıza sahipleniyoruz bundan alınmak yerine gurur duyulması gerekir. Hiçbir siyasi makam, sivil toplum örgütü İsdemir’in bu baskıcı zihniyetini asla ve asla tasvip etmiyor. Bunu herkes kabullenmiş durumda. Yakın gelecekte İsdemir’de muhbirlik mekanizmaları dağıtılacak, herkes huzur içinde işine gidecek ve yolumuz açık olacaktır. İsdemir grev kırıcılığı gibi çok tehlikeli bir iş yapmıştır. Ya % 20 greve karşı çıksa % 80’de grevi kabullenseydi, işçiler arasında çatışma çıkmaz mıydı? İsdemir yönetimi çıkabilecek çatışmayı önemsemedi sadece kendini düşündü. Neyse ki greve destek % 100 düzeyinde oldu da işçiler arasında kavga patırtı olmadı. Bu anlayışı için İsdemir yönetimini kınıyorum.
 
 
 
  Genel Başkan Gül, Payas sonrası aynı gece İskenderun Belediyesi Sosyal Tesisleri yanındaki park alanında bulunan grev çadırında yine işçilere hitap ederek, İsdemir’de öncelikli sorunlarının ücret değil huzur olduğunu ifade etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet