Skip Navigation Links

Mehmet Çardak aday adaylığını açıkladı

“İskenderun limanıyla birlikte Doğu Akdeniz’in incisi olacak”

Politika   A+a-


MEHMET ÇARDAK ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
 
  Çardak, İskenderun Belediye Başkanlığına aday adaylığını resmen açıkladı
 
  “İskenderun limanıyla birlikte Doğu Akdeniz’in incisi olacak”
 
  Eski Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişi, Yeminli Mali Müşavir ve aynı zamanda Araştırmacı-Yazar Mehmet Çardak, İskenderun Belediye Başkanlığına aday adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.
 
  CHP İskenderun İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen basın toplantısına İlçe Başkanı Süleyman Uyar, partililer ve basın mensupları katıldı.
 
  Uzun süredir Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı çalışmalarını sürdüren Çardak, Türkiye’nin ve Hatay’ın içinde bulunduğu koşulları da göz önünde bulundurmak suretiyle, kendi iradesiyle İskenderun Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu söyledi.
 
  Düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin ve Hatay’ın içinde bulunduğu durumların kısa bir analizini yapan Çardak, geçtiğimiz günlerde yıldönümü olan Lozan Antlaşması ve Basın Bayramı ile ilgili de görüş ve düşüncelerini açıklayarak, böylesi önemli günlerle birlikte 23 Temmuz Hatay’ın Anavatana katılışının yıldönümü olan 23 Temmuz’da aday adaylığı başvurusunu resmen yaptığını ifade etti.
 
  Ülke genelinde yaşanan bu sorunların çözümünün şüphesiz iktidara ulaşmaktan geçtiğinin altını çizen CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Çardak, amaçlarını ve hedeflerini de sıralayarak, “Hatay Büyükşehir’in incisi İskenderun’umuzu; Doğu Akdeniz’ın liman ve turizm kenti yapmak ve cazibe merkezi haline getirmektir. Hıristiyan, Alevi, Sünni, kültür ve gelenekleriyle yaşatarak; sevgi ve barış kenti yapmaktır. Yeşili, doğayı ve çevreyi korumak suretiyle, insan yaşamını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini arttırmaktır. İskenderun’da yeşil, temiz ve modern bir kent yaratmaktır” diye konuştu.
 
  CHP’nin parti kültürü ve genel merkezin yerel yönetim politikaları doğrultusuna hareket etmek üzere İskenderun’dan aday adaylığını ilan eden Çardak, “Eğer partim fırsat verir ve çok değerli İskenderun halkı oylarıyla destekler de İskenderun Belediye Başkanı seçilirsem, amacım ve hedefim şunlardır” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü;
 
  Yeşili, doğayı ve çevreyi korumak suretiyle insan yaşamını kolaylaştıracağız ve yaşam kalitesini arttıracağız. İskenderun Doğu Akdeniz’in Cennet Kenti’ne dönüşecektir. Kırsal alanda tarım ve hayvan üreticileri desteklenmek suretiyle, kent merkezine göç önlenecek ve İskenderun ‘Marka Kent’ yapılacaktır. 30 Mart 2014 itibariyle gece saat 24:00’de ‘kentlileşecek’ eski köylülerin yeni mahallelerinde yaşamlarını sürdürmelerine destek verilecektir. İskenderun’da tüm mahalle muhtarları için tek tip ‘Muhtar Evleri’ yapılacaktır. Halkın belediyeden eşit hizmet alması sağlanacaktır. İskenderun Belediye Meclisi’nde ve kentte özgürlükleri ve gerçek demokrasiyi yaşatmak ve toplumsal haklara saygınlık kazandırmak için azami gayret gösterilecektir. Belediyede dürüst, şeffaf bir yönetim anlayışı ile hizmet verilecek. İskenderun’da yeşil, temiz, disiplinli ve modern bir kent yaratılacaktır. Bu çerçevede İskenderun’da ihtiyaçtan fazla AVM açılmasına ve park ve bahçelere inşaat yapılmasına müsaade edilmeyecektir. İskenderun’un en büyük sorunlarından biri olan otopark sorununa çözüm bulunacaktır” ifadelerini kullandı.
 
 

Mehmet Çardak aday adaylığını açıkladı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet