Skip Navigation Links

Çelik işçisine destek çığ gibi büyüyor

İSDEMİR’de greve çıkan 5000 işçiye destek çığ gibi büyüyor.

Gündem   A+a-


ORHAN KARASAYAR VE LÜTFÜ SAVAŞ'TAN ÇELİKİŞE... ile 8gunhaber
 
  ÇELİK İŞÇİSİNE DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
 
  İSDEMİR’de greve çıkan 5000 işçiye destek çığ gibi büyüyor.
 
  İşçilere bir destekte AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve Antakya Belediye Başkanı Lüftü Savaş’tan geldi.
 
  İSDEMİR içerisinde bulunan iftar çadırını ziyaret eden Karasayar ve Savaş, işçinin hakkının alın teri kurumadan verilmesi gerektiğini belirtti.
 
  İftar çadırında Çelik –İş Sendikası Başkanı Cengiz Gül ve Şube yöneticileri ile de görüşen Karasayar, bu ülkenin ve bölgenin kalkınmasında en büyük emeklerden birinin de işçilere ait olduğunu belirtti.
 
  Karasayar,İSDEMİR’in Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından biri olduğunu belirterek,”Buradaki işçilerimiz her zaman fedakarca çalışmaktadır.Bir çoğumuzun ailesi buralarda çalıştı.Buralarda alın teri döktü.Sizler zor şartlarda çalışıyorsunuz.Umuyoruz hak ettiğiniz ücreti alırsınız.Bu sizin en doğal hakkınız.Bizler bu konuyu Adalet Bakanımız,Çalışma Bakanımız sendika yöneticimizle görüşüyoruz.”dedi.

 
  Savaş ise taraflarını belli etmek için buraya geldiklerini belirterek,”Bizler sizlerin haklı mücadelenizi yakından talip ediyoruz. Eşit işe eşit ücret her çalışanın hakkıdır. Erdemir ile aranızdaki ücret farkının kapanmasını diliyoruz. Birlik ve beraberliğinizi asla bozmayın. Bugün tarafımızı belli etmek için sizlerleyiz. Yüreklerimiz bir atıyor” şeklinde konuştu.
 
  Gül ise işçiye verilen destekten dolayı Karasayar ve Savaş’a teşekkür ederek,”Bu grevin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Her işte bir hayır vardır. Bizim amacımız hak ettiğimiz ücreti almanın yanında iş barışının olduğu bir işyeri talep ediyoruz. Şuanda bir yasal hakkımız olan grev hakkını kullanıyoruz. Fabrikanın bir cıvatasına zarar gelmesini bizde istemeyiz. Zafer inanan direnen işçilerin olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
 
  Ziyaretlerde İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, genel mali sekreter Bayram Altun,İskenderun Şube yöneticileri de hazır bulundu.
 

Çelik işçisine destek çığ gibi büyüyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Hasan 26 Temmuz 2013 Cuma
siyasiler cogunlukla emekli Isdemir hissehaksahiplerine neden sahip cikmiyo sormazlarmi bu soruyu bizlerde yillarimizi verdik calistik devletin verdigi haklarimiz konusunda emeklinin haklari icin neden ayni gayret ve cabayi gostermiyosunuz calisanlar 4,5 bin kisi emekliler yaklasik 11 bin kisi organize olunamiyosa sucmu onbini emekli ve onbiryildir haklarimiz ic ediliyor neden gormezden geliniyor
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet