Skip Navigation Links

Mahmut Arslan “Bizler İsdemir’in rakibi değil sahibiyiz”

Hak-İş Genel Başkanı Arslan’dan İsdemir ve MMK işçisine moral destek geldi

Gündem   A+a-


İSDEMİR GREVİNE HAK-İŞ MAHMUT ARSLAN'DAN DESTEK... ile 8gunhabercom
 
  Hak-İş Genel Başkanı Arslan’dan İsdemir ve MMK işçisine moral destek geldi
 
  Mahmut Arslan “Bizler İsdemir’in rakibi değil sahibiyiz”
 
  Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve konfederasyon genel sekreteri Osman Yıldız grevdeki İsdemir ve MMK işçisiyle buluştu. İlk ziyareti İsdemir’e yapan Mahmut Arslan, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ile birlikte alana girdiğinde alkış ve coşkuyla karşılandı. Genel Başkan Gül “bu grevi 89 grevinin arkadaşları, kardeşleri ve çocukları olarak yürüyoruz. Bu grev kararını Hak-İş Konfederasyonu ile birlikte aldık. Arkamızda Hak-İş var diye bize grevimizin başarılı olacağını söylediler. Bizler her gün buradayız. Bugün söz Genel Başkanımız Mahut Arslan’da buyurun genel başkanım” diyerek sözü Arslan’a bıraktı.
 
 
  Sözü alan, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan “Türkiye sendika hareketinin yüz akı değerli İsdemir çalışanları hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyor ve kutluyorum. Mücadeleniz, birlikteliğiniz, dayanışmanız ve muhabbetiniz için sizi kutluyorum. İlk günkü 137 günlük grevi yeniden ayağa kaldırdınız. 137 günlük greve önderlik yapan Rahmetli Metin Türker başta olmak üzere tüm Çelik-İş önderlerinin önünde saygıyla eğiliyorum. Hak-İş Konfederasyonu ve 16 sendikası bu grevin arkasında ve sizlerin yanındadır. Grevin ne anlama geldiğini belki siz bulunduğunuz yerden fark edemezsiniz. Bu grevi yurt dışındaki üst kuruluşlarımıza bildirdiğimizde bize anında döndüler ve ‘Bu grev Türk işçi hareketinin geleceğini belirleyecek bir grevdir’ dediler. 2013 yılında bazı büyük grevler olmuş ancak ne yazık ki başarısız olmuştur. Bu nedenle sizlerin başarılı olmanız gerekir. Bizler bu bacaların rakibi değiliz. İsdemir’in ve onun yöneticilerinin rakibi ve hasmı değiliz. Buranın sahibiyiz. Bir kısım fırsatçıya fırsat vermeyip buraya sahip çıkacağız. Zor günlerde sizler fedakârlık yaptınız, fedakârlık yapma sırası şimdi İsdemir’de ve İsdemir’i yönetenlerdedir. Hak arama mücadeleniz OYAK yönetimi tarafından doğru analiz edilmeli. Hiçbir uçak havada kalmaz ya düşer ya da salimen yere iner. Bu grevin bitmesi için gayret içindeyiz. Adalet Bakanı ile konuşmalarımız var. Sayın bakanın da sizlere selamı var” diye konuştu.
 
 
 
  İşveren, grevin bitmesi için çaba göstermeli
 
  Genel Başkan Arslan sözlerinin devamında ise
 
  “Bizlere destek olan İskenderun, Hatay kamuoyuna tüm siyasilerimize, bölgenin bütün belediye başkanlarına, sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere ve medyaya teşekkür ediyoruz. Bu derece destek sizlerin ve bizlerin haklı olduğunu gösteriyor. İşverene şu çağrıyı yapıyorum. Grev kırıcılığı yapmak, işçiler arasına nifak sokmak yerine bu grevin bitmesi için çaba sarf edin. Yanlış işlerle uğraşıp, boşa kürek çekmeyin” dedi. Genel Başkan Arslan’ın sözleri sık sık “Hak-İşliyiz güçlüyüz kazanacağız ve direne direne kazanacağız” sloganlarıyla kesilirken, alandaki işçiler Genel Başkan Arslan’ın greve devam etmeye var mısınız sorusuna hep bir ağızdan gür bir sesle “Varız” dediler. İşçilere başarı dileyen Arslan alkış ve sloganlar arasında İsdemir işçisine veda ederek sendika anı defterini imzaladı ve grevdeki işçilere bir kere daha başarı temenni etti.
 
 
  Mahmut Arslan MMK’da…
 
  Genel Başkan Arslan daha sonra MMK A.Ş önündeki grev çadırına geldi. Çelik-İş sendikası Genel Başkanı Gül MMK işçilerine “ yetki sürecinde Çalışma Bakanlığı’nda bize genel başkanımız Arslan ‘ın bize büyük katkıları oldu, kendilerine teşekkür ediyorum. Buradaki grev kararını da Hak-İş le birlikte aldık. Bugün genel başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekter Osman Yıldız sizlere destek olmak üzere buraya geldiler, onlara hoş geldiniz diyor ve sözü genel başkanımız Arslan’a bırakıyorum” dedi.
 
 
 
  Buradan Rusya’ya mesaj gönderiyorum
 
  Alkışlar arasında mikrofonu alan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan “MMK emekçileri, greviniz mücadeleniz hayırlı olsun. MMK2daki yetki sürecinde o dönemin Şube Başkanı Cengiz Gül’ün ve diğer temsilcilerin emekleri vardır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bugünkü MMK genel müdürünün basına yansıyan demecini İsdemir Genel müdürünün de okumasını dilerim. MMK ve İsdemir grevinin anlamı ve manası farklıdır. Bizim amacımız MMK’yı zarar ettirmek ya da kapattırmak değildir. Bizim amacımız var olan kilitleri ve engelleri aşmaktır. İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz. Buradan Rusya’ya da bir mesaj gönderiyorum. Biizm mesajımız buradaki Rus genel müdür tarafından alındı ve anlaşıldı. MMK’nın güçlenmesini ve başarılı olmasını istiyoruz. Bu mesajımızı alırlarsa coşkuyla başlattığımız grevi yine coşkuyla bitiririz. Mücadeleniz aydınlık, yolunuz açık olsun” dedi.

Mahmut Arslan “Bizler İsdemir’in rakibi değil sahibiyiz” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet