Skip Navigation Links

'Adalete dayanmayan güç zorbalık, zalimliktir!'

Polis Teşkilatı'nın 166. kuruluş yıldönümü kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunan İskenderun Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, suçun önlenmesi ve suç

Gündem   A+a-

“Adalete dayanmayan güç zorbalık, zalimliktir!”
Polis Teşkilatı’nın 166. kuruluş yıldönümü kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunan İskenderun Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, suçun önlenmesi ve suçlunun yakalanmasında halkın desteğinin önemli olduğunu belirtti. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 166. kuruluş yıldönümünü kutlayan polisin halkın hizmetinde olduğunu söyledi.
Atatürk Anıt alanında başlayan tören ilk olarak çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstikal marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlamına ilişkin açıklamalarda bulunan İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, Adalete dayanmayan güç zorbalık, zalimliktir. Teşkilatının 165 yılını şan ve şerefle geride bıraktığını anlatan Yıldızkaya, polisin sadece Türkiye sınırlarında değil, kullandığı çağdaş araç ve yöntemlerle, ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak milletin beklentilerine cevap verebilmek için sürekli kendini yenileyerek, Dünya’da
da saygın yerini aldığını belirterek “Emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevler üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Çünkü; adalete dayanmayan güç zorbalıktır, zalimliktir. Ama kuvvete dayanmayan adalette aciz olur. Hukuk devletinde polis, adelete dayalı bir kuvvettir. Onun için zalim değildir, adaletlidir” dedi.
“Polis halk için vardır”
Yeniçeri ile başlayan asayiş hizmetlerinin, 1845 yılında yerine polis teşkilatına bıraktığını anımsatan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, emniyet teşkilatının kendisini yenileyerek günümüzdeki üstün noktasına ulaştığını belirtti. Polisin görevinin kanunları uygulamak, adaleti eşit şekilde uygulanması, can ve mal güvenliği, huzur ve güvenliği sağlamak olduğunu belirtti. Kaymakam Su, “Polis halkın hizmetindedir, hizmetkarıdır. Onun için vardır, bu nedenle görev yapmaktadır” dedi ve disiplini, hukuk bilgisi, şefkati ile 24 saat hizmet anlayışıyla ülkesine sahip çıkıp, çalıştığını ifade etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet