Skip Navigation Links

19 Yıl Önce Öldürülen Askerin Mezarı Açıldı

Suriye topraklarında sırtından vurulmuş olarak bulunan Batmanlı piyade er Nihat Özcan'ın mezarı açıldı.

Yaşam   A+a-

 
  Haberler.com'un haberine göre yaklaşık 19 yıl önce teskere günü firar ettiği iddia edilerek, Suriye topraklarında sırtından vurulmuş olarak bulunan Batmanlı piyade er Nihat Özcan'ın mezarı,açıldı.
 
  Sabah saatlerinde Beşiri mezarlığına giden Beşiri Cumhuriyet savcısı, jandarma, polis ve arkeolog gözetiminde mezarı açtı. Savcı ve arkeolog gözetiminde yapılan mezar açma çalışmalarında askerin ailesi de hazır bulundu. 19 yıl önce Hatay Hassa Gökhan Sınır Karakolu'nda vatani görevini yaparken, Suriye topraklarında sırtından vurulmuş olarak bulunan Batman'ın Beşiri ilçe nüfusuna kayıtlı Nihat Özcan'ın ölüm nedeninin araştırılması için mezarı açıldı.
 
  Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı olayın aydınlığa kavuşturulması için Batman Cumhuriyet Savcılığı'na resmi yazı göndererek, 19 yıl önce terhis günü öldürüldüğü ileri sürülen Nihat Özcan'ın mezarının açılması, cesedin adli tıp uzmanlarınca incelenmesi talimatını verdi.
 
  Sabah saatlerinde Beşiri mezarlığına giden Beşiri Cumhuriyet savcısı, jandarma ve polis arkeolog gözetiminde mezarı açtı. Nihat Özcan'ın kardeşi Şehmus Özcan, "19 Mart 2013 tarihinde mezar açılacaktı ancak o zaman koşullar uygun olmadığı için yaza ertelendi. Şu an itibari ile 18 yıl,8 ay 14 gün oldu. İnşallah zaman aşımına girmeden olay aydınlanır. Polis, jandarma, savcılık ve arkeolog gözetiminde mezar açıldı. İnşallah gerçek ortaya çıkar failleri bulunup cezalandırılır." dedi.
 
  Ağabeyimin isminin Beşiri'de bir okula verilmesini ve gerçek anlamda şehitliğinin verilmesini istediğini söyleyen Özcan, "Zaten şehitliği verilse de kendisine bir faydası dokunmaz. Ama üzerine atılmış suçlamaları ve çamurların temizlenmesini istiyoruz. Bu çözüm sürecinde inşallah devlet yetkilileri de kendi askeri ağabeyim Nihat Özcan'a sahip çıkarlar ve şehitliğini verirler. Bu asker ne kadar benim ağabeyim olsa da bu devletinde askeriydi. İki tuğgeneral tarafından ödül almış bir askerdi. Gönüllü olarak tescilini bozmak şartıyla askerliğe gitmişti. Teskere günü kadar hiç izin kullanmamıştı. Firar ettiği iddia edildi."
 
  Açılan mezardan çıkarılan Nihat Özcan'ın kemikleri olay yeri inceleme ekipleri tarafından mezardan çıkarılarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet