Skip Navigation Links

Hatay'ın yaylalarını turizme açacağız

CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, “Bölgemizdeki ülkelerden gelen insanlar Bursa, Trabzon ve Rize’y

Politika   A+a-


  “HATAY’IN YAYLALARINI TURİZME AÇACAĞIZ”
 
  CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, Hatay’ın yaylalarının yıllarca unutulmaya yüz tuttuğunu belirterek, “Bölgemizdeki ülkelerden gelen insanlar Bursa, Trabzon ve Rize’ye gidiyor. Bizim Amanos dağlarındaki yaylarımız ise unutulmuş durumda” dedi.
 
  Kahraman, Akdeniz bölgesinin tarihe geçmiş sedir ağaçlarının artık yok olmak üzere olduğunu ifade ederek, “Lübnan’da neredeyse tamamen yok olan, ülkemizde ise yangınlarla bitirilen sandal ağaçları Amanos yaylarında tüm heybetiyle durmaktadır. Endemik tür açısından çok zengin olan yaylarımız, Hatay ekonomisine katkı sunmalı” diye konuştu. Amanos Dağları’nda bulunan yaylaların turizme kazandırmanın çabası içinde olacaklarını anlatan Dr. Hakan Kahraman, eşi benzeri olmayan bu büyük yaylaların turizme açılması amacıyla dünyadaki saygın otel zincirlerinin yöneticilerini bu bölgeye davet edeceklerini söyledi.
 
  YAYLALAR KADERİNE TERK EDİLDİ
 
  Bu konuda İsviçre’yi örnek gösteren Kahraman, “Özellikle bölgemizdeki ülkelerden insanlar yayla turizmine ilgi gösteriyor. Bu insanlar, İsviçre’ye her yıl milyonlarca dolar ödüyor” açıklamasında bulundu. CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, çevre ülkelerinden pek çok insanın bursa, Rize ve Trabzon’a gittiğini de anımsatarak, Hatay’ın her birisi doğa harikası olan yaylarının kaderine terk edildiğini söyledi. Kahraman, belediye başkanı seçilmesi durumunda Amanos yaylarının turizm merkezi olması için her türlü çabayı göstereceğini vurguladı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet