Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çelik-iş Sendikası'na destek artarak devam ediyor

İSDEMİR ile Çelik-İş Sendikası arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamasının ardından İSDEMİR’de başlayan direnişe Bel

Gündem   A+a-


  ÇELİK-İŞ SENDİKASINA DESTEK ARTARAK DEVAM EDİYOR
 
 
 
  İSDEMİR ile Çelik-İş Sendikası arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamasının ardından İSDEMİR’de başlayan direnişe Belediye Başkanlarının verdiği destek artarak devam ediyor.
 
 
 
  İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan,Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili’de sonuna kadar Çelik-İş Sendikasının yanında olduklarını belirttiler.
 
 
 
  Başkanlar, bu haklı mücadelede sonuna kadar emekçilerin yanlarında olduklarını belirterek,”SAYIN Gül ve ekibinin işçinin emekçinin haklarını almaları konusunda geçmişte ve şimdi yaptıkları çalışmalar biliyoruz. İki aynı işi yapan fabrikada işçilere verilen ücretlerin farklı olması bizleri düşündürüyor. Sizler alın terinden başka sermayesi olmayan insanlarsınız. Yaptığınız iş çok kutsal bir görev. Sizlere şahsınızda tüm işçilere selam gönderiyor ve her zaman sizlerin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” şeklinde görüş beyan ettiler.
 
 
 
  Çelik-İş Sendikası Başkanı Cengiz Gül ise çarşamba günü düzenleyecekleri bilgilendirme toplantısı ile son durumu işçilere açıklayacaklarını belirterek,”Bizler Alın teri kurumadan işçinin hakkını verilmeli” diyen bir anlayışın çocuklarıyız. Bizlere verilen sözler bir an önce yerine getirilmeli. Fabrikada çalışan işçilerimiz şuana kadar hiçbir işi aksatmadı. Demokratik bir hakkı olan eylemleri yaptı. Bu konuda Çelik-İş asla geri atmaz. İşçilerimiz gönlü rahat olsun hiçbir ayak oyuna gelmeyeceğiz. Çelik-İş farklı senaryolarla asla geçmişte prim vermedi bundan sonrada vermeyecek. Zaman her şeyi gösterecek. Sonunda kazanan emek olacak ,alın teri olacak.”dedi.
 
 
 
  Gül, ayrıca kendilerine destek olan tüm başkanlara ve kendilerini telefonla arayarak desteklerini ileten herkese teşekkür etti.
 
 
 
  Gerçekleşen görüşmelere Çelik-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Bayram Altun, İskenderun Şube Başkanı Metin Önde ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar