Skip Navigation Links

Başkan Toksoy'dan Kerkük açıklaması

Kuzuculu belediye başkanı Yaşar Toksoy Kerkük’te yaşanan Türkmen katiamları ile ilgili yaptığı açıklamada Türk dünyası üzerinde oynanan oyunlara dikka

Gündem   A+a-

 
  Kuzuculu belediye başkanı Yaşar Toksoy Kerkük’te yaşanan Türkmen katiamları ile ilgili yaptığı açıklamada Türk dünyası üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti.
 
  Toksoy açıklamasında şu görüşlere yer verdi. “Uzun zamandır, Türkmen kardeşlerimizin kimliği, varlığı ve birliği hedef alınmakta; Türkmeneli şiddet, zulüm ve suikast ablukasına alınmakta; Irak coğrafyasında Türkmen kimliği, varlığı, ortadan kaldırılmaya çalışılmakta; böylelikle Irak’ın demografik yapısının sarsılması amacıyla ölüm makineleri, cinayet şebekeleri ve taşeron örgütler talimatla devreye girmektedir.
  Son olarak Irak’ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde düzenlenen intihar saldırısında Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu şehadet şerbetini içmiştir.
 
  Sözlerimi tamamlarken Türkmeneli’ndeki soydaşlarımıza uygulanan asimilasyon politikalarını ve bu politikaların uzantısı olan kanlı saldırıları nefretle lanetleniyor, kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türk milletinin ve tüm soydaşlarımızın başı sağ olsun.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet