Skip Navigation Links

Şehidin Ailesine 18 Yıl Sonra Maaş Bağlandı

İskenderun'da 1995 yılında askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan piyade erin ailesine,18 yıl sonra maaş verilmeye başlandı

Yaşam   A+a-

 
  Haberler.com'un haberine göre  İskenderun'da 1995 yılında askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan er Sami Duman'ın (27) ailesine geçen yıl yapılan yasa değişikliğinin ardından 18 yıl sonra maaş bağlandı.
 
  Türkiye Harp Malulü, Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, şehidin annesi Emine ve babası Mehmet Duman'ı Kırçeşme Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret etti.
 
  Satıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Duman'ın 1995 yılında İskenderun'da vatani görevini yaparken trafik kazasında şehit olduğunu söyledi.
 
  Duman'ın şehitler için yapılan törenle uğurlandığını ifade eden Satıoğlu, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), aileye muhtaç olmadıkları gerekçesiyle maaş bağlamadığı için asker şehit statüsünde sayılamadı" diye konuştu.
 
  Satıoğlu, eski yasada şehit ailelerinde muhtaçlık şartı arandığını kaydederek, "O şartı 2012 yılında çıkarılan 6353 sayılı yasa kaldırdı. Kaldırdıktan sonra ailelerin müracaatıyla maaş bağlandı. Şimdi annesine ve babasına ayrı ayrı maaş bağlandı. En yüksek devlet memuru maaşı da bağlansa, o ailenin acısını dindiremezsiniz" şeklinde konuştu.
 
  Şehidin annesi Emine Duman ise 18 yıldır oğlunun şehit sayılmasını beklediğini, her çarşıya gittiğinde, her asker gördüğünde ağladığını belirtti.
 
  Oğlunun şehit sayılabilmesi için dönemin Başbakanı Tansu Çiller ile Bülent Ecevit'e mektuplar gönderdiğini ancak sonuç alamadığını savunan Duman, "Oğlum öldüğünde Tansu Çiller başbakandı. Belediyeden dolmuşa binmek için ücretsiz kart çıkarttılar. O kartı 'oğlun şehit değil' diye bir-iki sene geçince elimden aldılar. 'Bunlar çok ağrıma gitti, çok yıprandım. Devletimize, milletimize teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet