Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'ı marka kent yapacağız

CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, Hatay’ın ürünlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacaklarını söyled

Politika   A+a-


   Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hakan Kahraman:
 
  HATAY’I MARKA KENT YAPACAĞIZ
 
  CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, Hatay’ın ürünlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacaklarını söyledi, “Şehrimizi, marka kent haline getireceğiz” diye konuştu.
 
  “Made in Hatay veya Marka Kent Hatay” projesi ile bölgede üretilen ürünlerin marka tescili, marka yönetimi, markanın korunması ve yaratılmasıyla ilgili brim oluşturacaklarını anlatan Kahraman, “Belediye bünyesinde kurulacak bir birim tarafından işletmelere ücretsiz destek verilecek” dedi.
 
  10 BİN ÜRETİCİ YURTDIŞINA GÖTÜRÜLECEK
 
  CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hakan Kahraman, Hatay’da üretilen gıda başta olmak üzere Türkiye çapında tanınan ürünlerin, ülkenin büyük kentlerinde tanıtılması, satılması ve pazarlanmasında belediye olarak öncü görev üstleneceklerini vurguladı. Hatay’ın marka ürünlerinin yurtdışı ve yurtiçinde düzenlenecek büyük fuarlarda sergilenmesi ve tanıtılması için özel tedbirler alıp, stantlar kiralayacaklarını bildiren Kahraman, “KOBİ’lerimizin ürettiği ürünler ile tarımsal ve hayvansal ürünlerimizin yurtdışında tanıtılması için de 10 bin üreticinin yurtdışına götürülmesini sağlayacağız” açıklamasında bulundu.
 
   HEDEF; DÜNYA KENTİ HATAY
 
  Hakan Kahraman; böylece doğrudan Hataylı üreticiyi pazarlamacı veya aracı kuruluşlarla tanıştıracaklarını söyledi. Bütün bu çalışmalar ile “Dünya kenti Hatay’ı” hak ettiği yere getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Kahraman, “Hatay’ı, aynı zaman da Ortadoğu’nun önemli ticaret merkezlerinden birisi haline getirmeyi planlıyoruz. Özellikle yılın 12 ayı yetiştirilen tarım ürünlerimizin Arap ülkelerine ihracı için de girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar