Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

El emeği ürünler sergilendi

İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri sergilendi

Kültür Sanat   A+a-

 
  İskenderun Belediyesi ve İskenderun Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlendi
 
  İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri sergilendi
 
  İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri sergisi açıldı.
 
  İskenderun Belediyesi ve İskenderun Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen serginin açılış törenine, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu, kursiyerler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
 
  İskenderun Halk Eğitim Merkezi sergi salonunda düzenlenen sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, insanın en önemli varlık olduğunu söyledi.
 
  Toplumun yarısını oluşturan kadınların sosyal hayatta yer almasının önemine değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kadını sosyal hayatta olmayan bir toplumun geleceğe aydınlık bakması mümkün değil. Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleriyle bizim amacımız bu” dedi.
  Dünyanın bilgi çağına girdiğini vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Geleceğimiz olan çocukları aydın olarak yetiştirmek gerekiyor. Bilgili çocuklar ancak eleştirel düşünceyle yetişebilir.
 
  Bizde kadınlarımızın sosyal hayatta iç içe olması amacıyla beş tane kadın kültür sanat ve eğitim merkezi kurduk. Okuma yazmadan tutun, dikiş, nakış, bilgisayar, İngilizce ve seramik fırınıyla, elişleri, resim boyama gibi her türlü sanat faaliyetleri ve emek üzerine kurulmuş bu ücretsiz kurslar kadınlarımıza el becerisi ve kendine güvenini kazandırıyor. Burada kadınlarımızın kendi el emekleriyle yaptığı ürünlerin sergisini gezeceğiz. Binlerce kadın kurslarda birçok şey öğrendi, sertifika aldı. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte gerçekleştirdik. Kurumlararası işbirliğinin güzel bir örneğini yaşadık.
 
  Katkılarından dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu’na çok teşekkür ediyorum. Belediye ve Halk Eğitim Merkezi birlikte gönül gönüle, omuz omuza çalışarak bu günlere gelindi” diye konuştu.
 
  Yapılan her işin, emeğin karşılığı olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kadın Kültürevlerindeki çalışmanın ve emeğin karşılığı bu gördüğünüz güzel elemeği göz nuru ürünlerdir” dedi ve emeği geçenlere ve kurslara katılanlara teşekkür etti.
 
  İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerinden dolayı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek’e, öğretmenlere teşekkür eden İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu da, bu güne kadar yapılan en detaylı protokolün İskenderun Belediyesi ile yapıldığını belirterek, “Elinize, yüreğinize, emeğinize sağlık” diye konuştu.
Açılış töreninin ardından, sergi gezildi.
 
  İskenderun Halk Eğitim Merkezi ve İskenderun Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen karma sergi, 24-25-26 Haziran tarihlerinde gezilebilecek.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş