Skip Navigation Links

'Bize biraz zaman tanıyın'

“Göreve yeni geldik, hizmet için bize biraz zaman tanıyın”

Gündem   A+a-


İTSO SERTİFİKA TÖRENİ 8 GÜN HABER ile dm_51c08631712b4
 
  “Göreve yeni geldik, hizmet için bize biraz zaman tanıyın”
 
  İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, görevde bulundukları 1,5 aylık gibi kısa zaman zarfında çok mesafe kat ettiklerini belirterek, “İskenderun’da yatırım ve hizmet için bize biraz zaman tanıyın” dedi.
 
  İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası aylık meclis toplantısı gerçekleştirildi. İTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen meclis toplantısında ilk olarak KOSGEB İTSO işbirliğiyle düzenlenen Kadın Girişimcilik Kursu’nu tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları takdim edildi. Sertifika töreni öncesi konuşan TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen, emeklerinin kazanca dönüşmesi konusunda attıkları adımlarda kadınlarımızın her zaman arkasında olduklarını söyledi.

 
 
  Ugutmen, bu kursun hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Törene katılan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, kadınlarımızın göstermiş olduğu bu dinamizm ve enerjinin takdire şayan olduğunu belirtti. Kadınlarımıza imkan ve olanak verildiği taktirde her şeyin üstesinden gelebilecek güçte ve azimde olduklarını kaydeden Kaymakam Su, kurs sonunda kadınlarımızın aktif iş hayatına atılacaklarını, dolayısıyla ekonomiye ve istihdama büyük katkılar sağlayacaklarına inandığını ifade etti.
 
  Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen ve İTSO yönetim kurulu üyeleri tarafından girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
 
  Sertifika töreninin ardından İTSO aylık meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gündem dışı söz alan meclis üyesi, Mehmet Ali Bulut, küçük kobilerin önemine değindi. İskenderun dışında birçok ilde birden çok organize sanayi bölgeleri bulunduğunu hatırlatan Bulut, İskenderun’da bunun eksikliğini önemli ölçüde hissettiklerini belirtti. Küçük kobilerin ayakta durabilmesi, üretimi artırmaları, ekonomiye ve istihdama katkı sağlamaları için mutlaka organize sanayi bölgeleri kurulması gerektiğini kaydeden Bulut, böylelikle bölgemizin daha güçlü bir konuma geleceğinin altını çizdi.
 
  İTSO Başkan Levent Hakkı Yılmaz ise, önemli konulara parmak bastı. Göreve geleli 1,5 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen çok mesafe kat ettiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “Bizler daha önceki yönetimlerde de bu görevde yer aldık. Dolayısıyla daha önceki yönetimlerin başarılı olması bizimde başarılı olduğumuz anlamına gelir. Başarısız ise bu başarısızlıkta tabiî ki bizimde payımız vardır. Bu görev şimdi bize emanet edildi. Birçok plan ve projeyi arkadaşlarımızla birlikte harekete geçirmek için çalışma başlattık. Sayın valimizle, belediye başkanımızla, milletvekillerimizle görüştük. Projelerimizi hayata geçirmek için onlarında desteğini aldık. Ancak dediğim gibi, daha göreve geleli 1,5 ay oldu.
 
  Bizlere biraz zaman tanıyın! İskenderun’a mezarlığın karşı tarafında bulunan yarısı hazineye, yarısı da şahıslara ait olan arazinin sanayi sitesi yapılması için girişimler var. Şahıs malı olduğu için her hangi bir itiraz yaklaşık 2- 2,5 yılımızı alır. Onun için emin adımlarla süreç işliyor. Bunun yanında yurt yapımı için projemiz var. Biz bize emanet edilen bütçemizi sağlıklı bir şekilde hizmete dönüştürmek için neler yapabiliriz? Bunun için çalışıyoruz. Önümüzdeki zaman zarfında neler yaptığımızı herkes görecek” diye konuştu.
 
 

 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet