Skip Navigation Links

Hükümet Teröre Karşı Yetersiz

MHP Hatay milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Terörle mücadele noktasında hükümetin yetersiz kaldığını söyledi.

Gündem   A+a-

 
Hükümet Teröre Karşı Yetersiz 
 
MHP Hatay milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Terörle mücadele noktasında hükümetin yetersiz kaldığını söyledi.
Milletvekili Şefik Çirkin, Partisinin İskenderun İlçe Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında terör olayına da değindi.
Milletvekili Şefik Çirkin, “İnisiyatif terör örgütünde, psikolojik üstünlük terör örgütünde. Onlar isterse çatışmalar duruyor. istemeyince devam ediyor. Böyle bir şey olur mu?. Dünyanın en büyük dördüncü ordunsa sahip olan muzaffer devlet, pansuman tedbirler almıştır. Hükümet kandile hava hareketi ile kamuoyunun öfkesini dindirmesine yönelik bir miktar askeri, bir miktar siyasi çıkıştan öteye gidememektedir ve acizdir. Terörle mücadele edecek bir hükümet olağanüstü hali düşünmelidir. Güneydoğuda vatanını milletini seven güneydoğu halkı yüreklendirilmeli, devlet tarafından sahip çıkılır hale getirilmelidir. Onun için olağanüstü hal birinci şarttır. Polislerimiz eşleri halı sahada şehit edilmektedir. Terör dağlarda değil şehirde yaşam alanlarında yüz bilerce insanların yaşadığı alanlardadır. Bu artık her kesin bildiği ancak söyleyemediği toplumsal bir gerçektir. Devletimiz çeşitli kolluk güçleri istihbarat sıkıntısı çekmektedir. Güneydoğu halkı istihbarat verememek terdir çünkü can güvenliği yoktur. Güneydoğudaki halkın can güvenliğini sağlamadan devlet olarak onlardın çeşitli güvencelerini ortaya koymadan istihbarat sağlamak mümkün değildir. İstihbaratsız terörle mücadele olmaz. Kara hareketi ile desteklenmeyen, orada bir tampon bölge oluşturmayacağı bilinmelidir.”
MHP Hatay milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Atanamayan sınıf öğretmenlerinin sorunlarını dinledi ve çözüm yolları aradı. MHP İskenderun İlçe Teşkilatına gelen öğretmen adayları adına açıklama yapan Ceyhun Ataç, milletvekili Şefik Çirkin’den bu konuda mecliste çözüm bulması için destek istedi. Atama bekleyen öğretmen adaylarını dinleyen milletvekili Şefik çirkin, Mecliste bu konu ile yakından ilgileneceğini belirterek Tek başına iktidar olan AK Parti milletimizden yeniden tek başına iktidar vizesi aldıktan sonra verdiği vaadi seçim neticesinde bir süreç içerisinde bu tutunabilir vaatlerini tutamamaları gayri ahlaki bir tutum olup, Bu milleti umursamamaktır. Milletin dertleriyle ilgilenmek yerine milleti istismar etmektir. Şimdi bahsettiğiniz 21 öğretmen adayı arkadaşımızın hayatını kaybetmesi çok üzücü bir olaydır. Umudunu yitiren insan kadar tehlikeli bir insan olamaz, sosyal hayattan uzaklaşır, ile hayatı olumsuzlaşır. Hükümetin elinde kanun hükmünde kararnameler de vardır. Yani 11 bin 500 civarında öğretmen almaya karar veren hükümetin elinde bir yetki vardır. Bu yetki ellerinde varsa neden verilen sözler tutulmuyor” dedi.
Milletvekili Şefik Çirkin, Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğünün İskenderun’dan Antakya’ya taşınma konusuna da değinerek, bu konu son derece mantıksız olduğu gibi, İskenderun’un ticari değerini de önemsememektir. İskenderun bir liman şehridir. 1939 yılından bu yana gümrük İskenderun’da şimdi ne oluyor da buradan kaldırılıyor. Verginin yüzde 85’i burada, ticaretinde yüzde 80’i burada, limanın özelleştirme işlemlerinin bitmesinden sonra konteynır terminaline dönüştürülmesi muhtemelken, İskenderun’dan Gümrük Başmüdürlüğü’nün kaldırılması hangi akla hizmet edildiği düşünülmektedir. İskenderun kamu oyunun bu konuya yüksek oranda sahip çıkmıştır. Bu mesele ile ilgili Ak Parti milletvekili Orhan Karasayar’ın beyanlarının samimi olduğuna inanıyorum, bu başmüdürlüğün İskenderun’dan kaldırılamaması noktasında samimi olduğuna inanıyorum, bu konuda girişim ve temasları olduğunu da biliyorum. Ancak bunların netice vermemesi ihtimalini de yüksek buluyorum. Sayın milletvekilinin bu girişimleri netice vermeyebilir. Bu konuda Ak partinin yapacağı çalışma içerisinde sonuna kadar destek vereceğiz. İskenderun’un zaten bu konuda bir çok mağduriyeti var. Gümrük müdürlüğün ünde kaldırılması eklenir ise Hatay’da bölgecilik olur ve İskenderun bundan sonra kendi kaderine tayin ve kendi haklarını koruma noktasında daha akrasif kararlar vermek zorunda kalabilir, İktidarın ve Ak partililerin bunu düşünmeleri gerekir. Bunun siyasi bedelleri vardır. Bu konuda dikkatli olmalıdır. MHP olarak İskenderun’un her türlü mücadelesinde yanında olacağız. Gerekli her türlü demokratik hakkı korumak için çalışacağız” dedi
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet