Skip Navigation Links

Sanayiciler ' DEVAM' dedi

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı OSB Toplantı Salonunda yapıldı.

Ekonomi   A+a-

 
  Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı OSB Toplantı Salonunda yapıldı.
 
  Toplantıya Vali Celalettin Cerrah, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Hüseyin Karalar, İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Osmaniye OSB Müdürü Turgut Çalışkan, OTSO Başkanı Murat Teke ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde fabrikası bulunan sanayiciler katıldı.
 
 
 
   Divan üyelerinin seçilmesi ile başlayan toplantı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Oylama öncesinde Vali Celalettin Cerrah açılış konuşması yaptı.
 
 
 
  VALİ CERRAH, "2004 YILINDA OSB'DE SADECE 7 FABRİKA HİZMET VERİRKEN ŞU AN AKTİF OLARAK 110 FABRİKA HİZMET VERİYOR."
 
.
 
  Ülkemizin, coğrafî konumu itibarıyla dünyanın en önemli pazarlarının merkezinde olduğu için Bölgemizde ürettiğimiz ürünleri dünyanın dört bir yanına pazarlayabileceğimizi ve bu konuda ülkemize en önemli desteği Sanayiciler ve işadamlarının vereceğini ifade eden Vali Cerrah, "1994 yılında kurulan Osmaniye’mizin yüz akı Organize sanayimiz 100 hektar üzerine kurulmuşken, bu gün hepimizin büyük gayretleriyle 700 hektara ulaşmıştır. Bölgemizin alt ve üst yapısı tamamlanmıştır. Yönetime geldiğimiz günlerde barakalarda yıllarca görev yapan Organize Sanayi Personelimiz şu an içinde bulunduğumuz modern bir binaya kavuşarak sizlere daha kaliteli hizmetler sunmaktadır. Yine göreve geldiğimiz günlerde Organize Sanayi Bölgemizin 11,5 milyon TL. borcu vardı. Bizler yönetime geldiğimizde tahsilatları hızlandırarak 3 ay gibi kısa bir sürede borçların tamamının ödenmesini sağladık. Şu an hiçbir kişiye ve kuruma borcumuz olmadığı gibi hesabımızda 5,5 milyon TL. birikimimiz bulunmaktadır. Ayrıca yıl sonuna kadar kamulaştırma bedellerinden gelecek olan paralarla birlikte kasamızda bunun bir misli daha para olacaktır."diye konuştu.
 
  Vali Cerrah sözlerinin devamında 2004 yılında OSB'de sadece 7 fabrika hizmet verirken şu an aktif olarak 110 fabrika hizmet verdiğini de belirterek, "Burada yaklaşık 11.000 işçi çalışıyor, bunların yaklaşık 6500’ü Osmaniye’mizin insanıdır. Ancak bizler bölgemiz için bunlar yetmez diyerek daha büyük hizmetler için gayret ediyoruz. III. Etap çalışmalarımızda 245 Hektarın içerisinde 436 dönüm arazinin kamulaştırması yapılmış durumdadır. Ayrıca 9,6 milyon TL. kamulaştırma bedeli ödenmiştir. Bu bölgede alt yapı çalışmaları tamamen bitirilmiş olup, üst yapı çalışmaları Sanayicilerimizin inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra yapılacaktır. Ayrıca Organize Sanayi Bölgemizde ağaçlandırma çalışmalarına büyük bir hızla devam etmektedir. OSB-PTT işbirliği ile Organize Sanayi Bölgemize 25.000 fidan dikimi yapılmıştır. Yine Eski Bölgede yeşil alan gösterilen yerlerde ki ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı."dedi.
 
  Sözlerinin sonunda, Osmaniye Valisi olarak tüm sanayicilere eşit mesafede olduğunu da vurgulayan Vali Cerrah, "Müteşebbis Heyetin devam edip etmemesi benim için hiç önemli değil. Asıl olan bölgeye hizmet etmektir. Bundan sonra hizmetlerde en küçük bir aksama olmayacaktır. Bundan sonraki yönetimde ben olmasam bile, Osmaniye Valisi olarak, OSB'nin gelişmesi ve büyümesi için elimden gelen her türlü yardımı yapacağıma da emin olabilirsiniz."diye konuştu.
 
  SANAYİCİLER, OSMANİYE OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİNE "DEVAM" DEDİ
 
  Vali Cerrah'ın konuşmasının ardından kuruluş protokolünün ana sözleşme olarak değiştirilmesi oylamaya sunuldu ve kabul edildi. Toplantının devamında açık oylama usulü ile yapılan oylama sonucunda OSB Müteşebbis Heyetinin devam etmesine karar verildi. İkinci oylamada da 15 kişilik müteşebbis heyette yer alacak sanayici 8 asil 8 yedek üye belirlendi. Sunulan listede yer alan Yolbulan-Baştuğ'dan Mustafa Baştuğ, Tosyalı Holding'ten Şerif Tosyalı, Beyteks'ten Abdullah İlbeyli, Yavuzerler'den Serdar Yavuzer, Biteks'ten Tamer Bilici, Ofisset'ten Salih Çiftçi, Öztaş'tan Erkan Öztürk ve Hatko'dan Nejat Hatko asil üye olarak müteşebbis heyetinde yer alırken, İsos'tan Harun Yavuz, Kron Filtre'den Orhan Gülsever, EU Çelik'ten Erhan Ektiren, İlhanlar'dan Ahmet İlhan, Gözde Mühendislikten İsmail Koyuncu, Ketenlerden Fatih Keten, Mimmak'tan Ramazan Demirel ve Metkom'dan Hacı Öbek yedek üye olarak sanayicilerin oylarıyla seçildi.
 
  VALİ CERRAH, " SANAYİCİLERİMİZ "DEVAM EDİN, GEÇİŞ DÖNEMİNDE YARDIMCI OLUN" DEDİKLERİ İÇİN YÖNETİM KURULUNDA YER ALIYORUZ."
 
   Oylama sonrasında konuşan Vali Celalettin Cerrah, yeni müteşebbis heyetin hayırlı olmasını dileyerek, "OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı olarak 4 yıl içerisinde çok şeyler yapmaya çalıştım. OSB'nin gelişmesinin yanı sıra OSB'deki sanayicimizin hayırseverliği sayesinde eğitim alanında da çok sayıda anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve liseyi ilimize kazandırdık. Müteşebbis Heyeti devraldığımızda, hepinizin de bildiği gibi, OSB'nin 11 Milyon borcu vardı. Bu borcun çoğunluğu elektrik borçlarından kaynaklanıyordu. Elektrik parasını ödeyen sanayicimizin bile elektrikleri kesilecek durumda idi. Her bir binanın üzerinde "satılık" levhası vardı. Bugün Osmaniye Organize Sanayi Bölgemiz bütün bu sorunlarını çözmüş durumda."diye konuştu.
 
 
 
   Vali Cerrah, yeni seçilen Müteşebbis Heyet üyelerinin, OSB için çok daha iyi şeyler yapacağına inandığını da kaydederek, "Osmaniye OSB çok daha büyüyecek ve daha iyi yerlere gelecektir. Osmaniye'mizin de bu gelişmeden kazancı çok büyük olacaktır. Yeni yönetim kurulumuzun büyük çoğunluğu sanayicilerimizden oluşacaktır. Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet yasa gereği görevine 2 yıl devam edebilir. 2 yıl neticesinde tamamının OSB'de fabrikası olan sanayicilerden oluşma zorunluluğu var. Bu bir geçiş dönemidir. Benim kesin tavrım yönetimi tamamen sanayicilere bırakmaktı. Ancak sanayicilerimiz "devam edin, geçiş döneminde yardımcı olun" dedikleri için Yönetim Kurulunda yer alıyoruz. "dedi.
 
 
 
   Toplantı sonunda Vali Cerrah ve yeni seçilen Müteşebbis Heyet üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet