Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Reyhanlı'nın 1 numarası konuştu

Reyhanlı'da 52 kişinin öldüğü saldırıda Suriye parmağı kesinleşti.

Gündem   A+a-


 
Haberler.com'un haberine göre Reyhanlı saldırısının 1 numaralı zanlısı Nasır Eskiocak, Hatay Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Adana Adliyesi'ne getirildi.
 
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 günü 52 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin yaralandığı 2 ayrı bombalı saldırısının başzanlısı olduğu belirtilen Nasır Eskiocak, Hatay Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından sabah saatlerinde Adana Adliyesi'ne getirildi. Eskiocak'ı polis en son midibüsten çıkartırken zanlının elinin ve ayağının sargılı olduğu yürümekte göçlük çektiği görüldü.
 
11 Haziran tarihinde Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünün Suriye ile olan sınır hattından kaçmak isterken güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalanan Nasır Eskiocak, sorgusunun tamamlanmasının ardından kendisine patlama sonrasında yardım ve yataklık eden şüphelilerle birlikte Hatay Emniyet Müdürlüğü'nden alınarak Adana Adliyesi'ne gönderildi.
 
Adliyeye getirilen 5 kişi, savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edilecek.
 
EL MUHABERAT'A ÇALIŞIYORDUM
 
  Nasır Eskiocak'ın, "Saldırıyı ben planladım. Yardım edenleri kendim buldum. El Muhaberat'a çalışıyordum. Gizli Servis'ten tanıdıklarım istedi. Ben de eylemi yaptım" dedi. Yakalanan ve emniyet sorgusu süren zanlının, Suriye Gizli Servisi'nden tanıdığı ajanların ismini tek tek verdiği ileri sürüldü. Reyhanlı patlamasında firari şahıslar arasında yer alan, bombalı araçları kullanan şahıslarla irtibat kurduğu, lojistik destek sağladığı, Suriye istihbaratıyla temas kurduğu ve tüm çalışmaları organize ettiği belirtilen Nasır Eskiocak'ın on ajanın adını verdiği kaydedildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş