Skip Navigation Links

Alkışlar müzik öğretmenlerine

Türkiye’de ilk defa Milli Eğitim bünyesinde tamamı müzik öğretmenlerinden oluşan müsiki korosu kuruldu.

Magazin   A+a-


İSKENDERUN MEB MUSIKİ KOROSU 8GUN HABER ile 8gunhaber
 
  ALKIŞLAR MÜZİK ÖĞRETMENLERİNE
 
  İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye’de bir ilke imza atarak Türkiye’de ilk defa milli eğitim bünyesinde tamamı müzik öğretmenlerinden oluşan müsiki korosu kurdu.
 
  İskenderun ilçe Milli Eğitim müdürü Muharrem Keleşoğlu ve müzik öğretmeni Ayhan Raşa’nın birlikte yürüttüğü proje kapsamında tamamı 43 tane müzik öğretmeninden oluşan musiki korosu kuruldu.
 
  Musiki korosu ilk konserini Mustafa Yazıcı kültür merkezinde verdi.
 
  Konser öncesi konuşma yapan İskenderun ilçe Milli eğitim müdürü Muharrem Keleşoğlu eğitimi sadece okullarda yapmadıklarını sosyal ve kültürel alanda eğitime katkı sağladıklarını belirterek şöyle konuştu. “İskenderun’da bir süre önce milli eğitimi bünyesinde tiyatro ekibi kurduk ardından musiki korosu kurduk. Biz bunları gerçekleştirirken sadece bir kişi ile yapmadık bunu. Okulu öğrenci öğretmen ve aileden oluştuğu ve ayaklardan biri eksik olduğunda başarının olmadığı gibi bu çalışmaları da biz öğretmenlerimizle birlikte yaptık. Eli öpülesi öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 
 
  İskenderun ilçe milli eğitim musiki korosu başkanı müzik öğretmeni Ayhan Raşa ise kurulan koronun Türkiye’de ilk kez bir ilçede kurulan ilk koro olduğuna vurgu yaptı. Yapılan konuşmaların ardından sanata sanatçıya ve müzik korosuna verdiği destek tekten ötürü Hayırsever İşadamı Sabahattin Uygun’a teşekkür plaketi verildi
 
  Ardından öğretmen marşını seslendiren koro daha sonra Türk sanat ve Türk halk müziği eserlerinden oluşan bir konser verdiler. Aralarında görme engelli bir öğretmeninde bulunduğu İskenderun ilçe milli eğitim musiki korosunun konseri izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
Yoğun bir katılımın olduğu konsere özellikle öğretmenler büyük ilgi gösterdiler. Düzenlenen konsere İskenderun Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Dönmezer,Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ,şube müdürleri ile çok sayıda öğretmen ve daveti katıldı.
 

Alkışlar müzik öğretmenlerine videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet