Skip Navigation Links

Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri Hizmete Girdi

Antakya Belediyesi’nin Habib-i Neccar Dağı eteklerinde 'Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri” düzenlenen açılış töreniyle hizmetine girdi.

Yaşam   A+a-

ANTAKYA’YI KUŞBAKIŞI İZLEYEBİLECEĞİNİZ MÜKEMMEL BİR TESİS…
ANTAKYA BELEDİYESİ “HABİB-İ NECCAR SOSYAL TESİSLERİ” HİZMETE GİRDİ…
 
  Antakya Belediyesi’nin Habib-i Neccar Dağı eteklerinde İzmir Caddesi’nde yapımını gerçekleştirdiği "Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri” düzenlenen açılış töreniyle vatandaşların hizmetine sunuldu.
 
  Açılış törenine Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Alev Seçmen, Hatay Sosyal Dernekler Platformu Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, belediye meclis üyeleri, oda temsilcileri, kadın dernekleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
  Törende muhtarlar adına bir konuşma yapan Şirince Mahallesi Muhtarı Ahmet Umarlar, şehrin Doğu yakasında böyle güzel bir tesisi memlekete kazandıran Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti ve “Allah başkanımıza ömür verdikçe, şehrimize daha güzel tesisler kazandırmaya devam edeceğine inanıyoruz. Herkesin emeğine sağlık” dedi.
  Hatay Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Gül Ergüner yaptığı konuşmada, böyle bir tesisin Antakya’ya kazandırılmasından dolayı onur duyduklarını ifade ederek, “Antakya Belediyesi tarafından şehrimize yapılan hizmetler ve yenilikler çok güzel. Biz tüm bu çalışmalarda Başkan Savaş’ın yanındayız” dedi.
 
  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Alev Seçmen, Başkan Savaş’ın şehre bir güzel tesis daha kazandırdığını dile getirerek, “Eskiden bu alanda tinerciler olur ve vatandaşa rahatsızlık verirdi. Ancak şimdi burası güzel bir esere kavuştu. Artık burada aileler rahatlıkla piknik yapacak. Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi.
 
  Hatay Sosyal Dernekler Platformu Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu yaptığı konuşmada, Antakya’nın Başkan Savaş ile hizmete doyduğunu ifade ederek, “Yakında şehrimiz teleferiğe de kavuşacak. Bu tesisler şehrimize hem güzellik katıyor hem de bölgenin kalkınmasına destek sağlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
  Terziler Odası Başkanı Ruşen Akyüz, bu tesisin yeşillikler içinde bir inci olduğunu ifade ederek, bu tür hizmetlerin devam etmesini diledi ve Başkan Savaş’a şehre kazandırdığı tesislerden dolayı teşekkür etti.
  Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri yaptığı konuşmada, Başkan Savaş’a şehre kazandırdığı yeni ve güzel tesislerden dolayı teşekkür ederek, “Yakında teleferikte hizmete girecek. Şehrimizin güzelleşmesi adına yeni tesislerin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
  CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’ın hizmette çıtayı yükselttiğine dikkat çekerek, “Şehre kazandırılan bu tesis çok güzel bir mekân oldu. Ailelerin gelip piknik yapabileceği, Antakya’yı kuşbakışı izleyebileceği bu mükemmel tesis halkımıza hayırlı olsun. Bu tesisi Başkan Savaş şehre kazandırdı ve bunu halk yaşatacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Vekil Akgöl ayrıca yaptığı konuşmada, birlik beraberlik mesajları verdi.
  Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş yaptığı konuşmada gidilecek olan uzun yolların ilk adımla başlayacağına dikkat çekerek, “Bu hizmetleri halkımızla birlikte gerçekleştiriyor ve başarıyoruz. Şehrimize yeni hizmetler de kazandırmaya devam edeceğiz. Şehrimizde sosyal barışı sağlamak için çaba harcıyoruz. Şehrimizde sosyal barış olmazsa bu yapılan tesislerin de bir anlamı olmaz. Çünkü biz bu tesisleri en başta bu şehrin insanı için yapıyoruz. Sosyal barışında sıkıntı olmayan ve birbiri ile koklaşan bir Hatay halkı istiyoruz. Bunu başardık ve başarmaya devam edeceğiz.” dedi.
 
  Tesis hakkında da bilgi veren Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, insanlarımızın ailece ziyaret edebilecekleri, piknik yapabilecekleri, Antakya’yı kuşbakışı izleyebilecekleri, yoğun iş temposundan bir nebze de olsun uzaklaşarak dinlenip nefes alabilecekleri, sohbet edip yemek yiyerek çay-kahve içebilecekleri yepyeni bir mekânı daha kent insanının hizmetine sunmanın mutluluğunu ve kıvancını yaşadıklarını belirterek, bu tesisin hayırlı olmasını diledi.
Başkan Savaş, hizmete sunulan tesisin, lokanta, piknik ve dinlenme alanı olarak vatandaşlara, yerli ve yabancı turistlere hizmet vereceğini belirtirken, ayrıca Antakya Belediyesi tarafından daha önce bölgede yapımı tamamlanan Seyir Terasları’na ve yürüyüş yollarına ve önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak Teleferik projesine de bütünlük sağlayacağını ve bu tesisin kısa zaman sonra hizmete girecek olan teleferik ile ayrı bir güzellik kazanacağını vurguladı.
Belediye Başkanı Savaş, Sosyal Tesiste misafirlere lokanta hizmeti sunulacağını, Yerli ve yabancı turistlerin uğrak alanı içerisine dâhil edilecek olan tesiste insanların aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirmenin yanında, ister gece, ister gündüz, Antakya ve çevresini kuşbakışı olarak izleme imkânına sahip olacağını belirtti.
Habib-i Neccar Dağı eteklerinde İzmir Caddesi üzerinde bulunan ve toplam 200 metrekare alan üzerine yapılan Habib-i Neccar Sosyal Tesisi kent ekonomisine de büyük katkı sağlayacak ve İzmir Caddesi ile çevresini canlandırarak cazibe merkezi haline dönüştürecek.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet