Skip Navigation Links

Kayıt dışı istihdam işçiyi tüm haklarından mahrum bırakıyor

Hatay Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Zülfi Camkurt, kayıt dışı istihdamın sigortalıyı sağlık, emeklilik, iş kazası gibi sosyal haklarda

Gündem   A+a-


Hatay Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Zülfi Camkurt, kayıt dışı istihdamın sigortalıyı sağlık, emeklilik, iş kazası gibi sosyal haklardan mahrum bıraktığını söyledi.
Camkurt, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (HESOB) toplantı salonunda, oda başkanlarına, ''Kayıt dışı istihdamın nedenleri, sonuçları ve mücadele yöntemleri'' ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.
Kayıt dışı istihdamla mücadelede İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nden destek alacaklarını belirten Camkurt, şöyle konuştu:
''Geçen yıl Eylül ayı iş gücü istatistiklerine göre, ülkemizde kayıt dışı istihdam yüzde 45,5 oranında olduğu belirlendi. Hatay genelindeki kayıt dışı oranları da farklı değil. Kayıt dışı istihdam sigortalıyı sağlık, emeklilik, iş kazası gibi sosyal haklardan mahrum bırakıyor. Sorunun temelinde, sigortalıların işverenlerince veya kendilerince kuruma bildirilmemesi, kuruma kayıtlı iş yerinde çalışanların tamamının bildirilmemesi, kuruma kayıtlı iş yerinde çalışanların ücretlerinin eksik bildirilmesi, şeklinde ortaya çıkıyor. Kayıt dışı istihdam en fazla tarım, inşaat, hizmet sektörü, küçük çaplı işletmelerde, geçici ve mevsimlik işlerde oluyor.''
Camkurt, denetim elemanlarının kontrollerinin arttırılacağını, ayrıca İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ve belediyelerden çeşitli bilgilerin alınarak, kayıt dışı istihdamla mücadelenin daha etkin olarak yapılacağını belirtti.
Toplantıda HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz de, bu tür toplantıları düzenleyerek, üyeleri bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet