Skip Navigation Links

Bu meclis tarihe geçecek

Belediye Meclis toplantısı yapıldı

Gündem   A+a-


İSKENDERUN BELEDİYE MECLİSİ 8 GUN HABER ile 8gunhaber
Belediye Meclis toplantısı yapıldı
 
  Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 5393 Sayılı Kanunun 20.maddesi gereğince 07.06.2013 Cuma günü saat 14.00’da Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek başkanlığında toplandı.
 
  Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, 20 yıldır yapılması gereken su işinin çok büyük bir ameliyat olması nedeniyle ertelendiğini anımsatarak, “Bu önemli çalışmayı beraber yaptık. Bu ekip işidir. Her zaman söylüyorum bu meclis tarihe geçecek” dedi.
 
   İçmesuyu şebeke döşeme çalışmasının büyük kısmının tamamlandığını, halkın musluktan akan suyu içeceğini, yeni şebeke ile su kaybının önleneceğini, suyun artık kendi basıncıyla geldiği için motora kalmaması nedeniyle enerji tasarrufu sağlandığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hangi bakımdan bakarsanız bakın bu çok önemli iş” diye konuştu.

 
 
  Doğalgaz çalışmalarının hızlandırıldığını, eski anlaşmada abone olana branşman çekilirken bunun değiştirilerek, su şebekesinde olduğu gibi herkese branşman çekildiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Doğalgaz, temiz yakıttır, tasarrufludur, ucuz enerjidir. Abone olalım. Asfalta da başladık. Doğalgaz ve su şebeke çalışmasının bittiği yerler asfaltlanacak. Biten epeyce mahalle var. Asfalt başlamıştır” dedi.
 
  Gündeme gelmesi üzerine, Reyhanlı’da yaşanan üzücü olay üzerine kendisinin Reyhanlı’ya olaydan hemen sonra gittiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, belediyenin iş makinaları ve AKOM, ambulans ve itfaiyeyi görevlendirdiğini ifade etti.
 
  Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Gezi parkı eylemlerinin gündeme geldiği toplantıda, şöyle konuştu: “Vatandaşın demokratik istemlerini her platformda demokratik olarak söylemesi en doğal hakkıdır. Bundan doğal ne olabilir. Madem demokratik ülkede yaşıyoruz diyoruz elbette bütün vatandaşlarımız demokratik haklarını her alanda gösterecektir. Yalnız kim bunlar? Bunların hiçbiri doğrudan bir siyasal partinin yönlendirmediği, kendi iradeleriyle düşüncelerini açıklayan ve bilhassa gençler. Bakıyorsunuz hepsi kadınlar, erkekler çocuklarını kucaklarında almışlar gelmişler ve bilhassa gençler. Bunların sesine kulak vermek lazım. Gençler her zaman ilericidir, yol açıcıdır, idealisttir. Mustafa Kemal boşuna gençliğe emanet etmemiştir. Ne kadar büyük bir dahi. Evet gençlerin haklı istemleri var ama sorun, bu gençler gayet büyük bir içtenlikle bayram havasında giderken en tehlikeli şey provakatif eylemlere, provakasyonlara bunları uğratmamak, seslerine kulak vermek, isteklerini yerine getirmek. Bunlar bizim çocuklarımız bizim yarınlarımız. Sağduyulu olmak, sağduyuya davet etmek budur” dedi.
  İskenderun Belediyesi’nin son 10 yıllardır en şeffaf belediyecilik yaptığını ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun Belediyesi ihaleleriyle, yaptıklarıyla, hesap verebilirliğiyle en şeffaf belediyelerden biri. Yapmak zor, eleştirmek kolay, yıkmak daha kolay. Yapıcı eleştiriler her zaman dikkate alınır, hatalar düzeltilebilir. Revizyon imar planı bir buçuk yıllık çalışmayla tamamlandı. İmar Müdürlüğündeki arkadaşlarımız gece gündüz çalışarak, meclisin gündemine getirdiler. Kimsenin dışarıdan müdahalesi olmadan, plancılık ilkelerine uygun, herhangi bir çıkar ilişkisi olmadan, şehircilik ilkelerine uygun yapılmış plandır. Planı firma yaptı, idare kontrol ediyor” diye konuştu.
 
  Yeni imar planında aşırı kat yüksekliğinin öngörülmediğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bitişik nizam İskenderun’a uygun bir nizam değildir. İskenderun sıcak bir memlekettir. Ama geçmişte yapılmış. Şu anda yapılan yeni plan ilke olarak ayrık planı öngörüyor. Birbuçuk yıl çalışıldı, zemin etütleri de yapıldı. Mümkün olduğu kadar geniş yeşil alanlara yer verildi” şeklinde konuştu.
Parmokatların gündeme gelmesi üzerine, Mali Hizmet Müdürü, bilgi verdi. Yapılan bilgilendirmede, “2008 yılında ihale yöntemiyle alınıp şehrin farklı caddelerine konan 35 parkomat vardı. Park edenler bir lira atmak suretiyle parkomat içinden fiş alıyordu. Gelirler Genel Müdürlüğünün yaptığı kontrolde 2008 yılından bu yana tahsil edilen parayla bankaya yatırılan para ve onlara verdiğimiz beyanname karşılaştırıldı. İkisinin arasında herhangi bir fark olmadığı tesbit edildi. Ancak kurum içi işletme kurulması istendi. O tarihten sonra KDV tahsil etmeye başladık. KDV’yi vergi dairesine bildiriyoruz. Parkomattan çıkan fiş üzerinde vergi dairesi logosuyla işyerinin vergi numarası olmadığı söylendi. Bu uygulamayla ilgili yaptığımız araştırmada İstanbul Büyükçekmece Belediyesi’nin de böyle uygulaması sözkonusuydu. Bu yargıya taşınmış, yargı üzerinde logo olma zorunluluğu olmadığını önemli olanın kayıt altına alınmış olması şeklinde karar verdi. İşlemlerde bir usulsüzlük yoktur. Kamu herhangi bir zarara uğratılmadı” ifadesine yer verildi.
 
  Toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, şu şekilde karara bağlandı.
 
G Ü N D E M:
 
1- İskenderun’da bulunan 14 adet Esnaf ve Sanatkarlar Odasına, inşaatını kendileri yapmak üzere arsa tahsis edilmesi ile ilgili yazılı önerge hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.
2- Şehrimizde her mahalleye Muhtar Evlerinin yapılması ve yer gösterilmesi ile ilgili yazılı önerge hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okundu. Plan ve Bütçe Komisyon raporunda Muhtar Evleri ile ilgili bir komisyon kurulmasına bu komisyonunda Grup Başkanlarından oluşmasına oybirliği ile karar verildi.
3- İstifa nedeni ile boşalan Divan Katipliğine bir adet üyenin gizli oylama yapılmak suretiyle seçilmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi görüşüldü ve yapılan gizli oylamayla Hayati Çepni Divan Katipliğine seçildi.
4- Meclisimizin 05.04.2013 gün ve 36 nolu kararı ile yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine yapılan itirazın meclisçe görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi İmar Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.
5- Meclisimizin 05.04.2013 gün ve 37 nolu kararı ile yapılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine yapılan itirazın meclisçe görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi İmar Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.
6- İtfaiye Müdürlüğü emrinde kullanılmak üzere 1 adet çift kabinli 4x4 pikabın D.M.O.’den satın alınması ile ilgili İtfaiye Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.
7- Sarıseki Belediyesinin “Zafer Mahallesi Orhan Ekinci Kanyon Park Piknik ve Mesire yerinde bulunan kantinin Sarıseki Beldesinde faaliyet gösteren Sarıseki Spor Kulübüne gelir getirmesi amacıyla bedelsiz olarak tahsis edilmesi” ile ilgili kararın 6360 Sayılı Yasa gereğince meclisimizce görüşülmesi hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.
8- Karayılan Belediyesinin “256 Ada, 1 Nolu Parsel 23.615,08 m2 alan üzerinde bulunan; eski “İsdemir Eğitim Merkezi Binalarının” Eğitim ve Öğretimde kullanılmak kaydıyla, Mustafa Kemal Üniversitesine 3 Yıl süre ile bilabedelle tahsis edilmesi, işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanı Mehmet YURTMAN’a yetki verilmesi” ile ilgili kararın 6360 Sayılı Yasa gereğince meclisimizce görüşülmesi hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.
9- Belediyemiz adına kayıtlı 2. Mıntıka 1062 Parsel Nolu 2322.83 m2 yüzölçümüne sahip taşınmazda bulunan Namık Kemal İlköğretim Okulu yeri ile Düğünyurdu Mıntıkasında bulunan 2591 Parsel Nolu 2326.40 m2 yüzölçümüne sahip taşınmazda bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okuluna ait taşınmazların mülkiyetlerinin İl Özel İdaresi adına tapu devrinin yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi İmar Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.
10- Kent Merkezi ve yakın çevresine yönelik yaptırılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonunun görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi İmar Komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.
11- Kent Merkezi ve yakın çevresine yönelik yaptırılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonunun görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi İmar Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.
12- Esentepe Mahallesi 337 Sokağın Caddeye dönüştürülerek Şehit Uzman Jandarma Kıdemli Başçavuş Hakan TAN’ın adının verilmesi ile ilgili yazılı önerge İmar Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.
Meclis, 11.06.2013 Salı günü saat 14.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.
 

Bu meclis tarihe geçecek videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet