Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belen'de Tır Faciası !

Belen'de Antakya'dan iskenderun istikametine doğru gelen Tır'ın freni patlayarak sanayi sitesindeki bir işyerine çarpması sonucu meydana gelen kazada,

Gündem   A+a-

Antakya istikametinden iskenderun  yönüne giden Şevket Ç. yönetimindeki 64 FD 405 plakalı TIR, yokuştan indiği sırada frenin boşalması sonucu kontrolden çıktı.

Sürücü, hızla şehir merkezine doğru ilerleyen TIR'ı son anda sanayi sitesine döndürdü. TIR'ın bir kaportacı dükkanının duvarına çarparak durduğu kazada, sürücü Şevket Ç. ile iş yerinde bulunan Ömer Gider (65) ve Hüseyin Şirin ağır yaralandı.

Yaralılardan Ömer Gider ve sürücü Şevket Ç. ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, başına demir saplanan Hüseyin Şirin ise yaklaşık yarım saat kurtarılmayı bekledi.

Belen'de acil müdahale demir kesme makası olmadığı için İskenderun İtfaiyesi'nden demir kesme makası istendi. Şirin, demir makasının gelmesi ile sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Ömer Gider kurtarılamazken, diğer 2 yaralının durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, olay yerinde inceleme yapan Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar, ilçenin içinden geçen şehirler arası yolun artık ağır tonajlı araçlara kapatılması gerektiğini söyledi. Yılmazlar, son bir ayda iki TIR'ın daha freninin boşalması nedeniyle şehir merkezinde kazaya neden olduğu hatırlattı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar