Skip Navigation Links

Kusyri'den birlik ve beraberlik çağrısı

Yaşananları üzüntüyle izlemekte ve durumun hassasiyetini çok iyi anlamaktayız.

Gündem   A+a-

    HATAY’DAN HALKIMIZA ve TÜRKİYE’YE
    DOSTLUK, BARIŞ VE KARDEŞLİK ÇAĞRISI
 
   Gezi Parkı’nda başlayan ve ardından Türkiye’ye yayılan toplumsal tepkilerin ulaştığı bu noktada, yaşananları üzüntüyle izlemekte ve durumun hassasiyeti çok iyi anlamaktayız. Taksim’de gezi Parkında yapılan protesto hareketlerinin benzerleri, demokratik ülkelerin her birinde sık sık yaşanmaktadır. Dileğimiz, günlerdir devam eden toplumsal uzlaşı talebinin; demokratik bir zeminde, şiddete başvurulmadan kimsenin zarar görmeyeceği şekilde, özgürce dile getirilebilmesidir. Barışçıl gösteri yapma hakkı demokrasinin esaslarındandır. Hiçbir sorun şiddetle çözülmemiştir. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Barış ve kardeşlik dışında hiçbir eylem halkımızın vicdanında kabul göremez ve lanetlenir. Bunu herkesin bilmesi, anlaması lazımdır.
 
  Uygar dünyada, kent üzerinde yapılacak köklü değişiklikler söz konusu olduğunda, yönetimin, karar sürecine kentin tüm paydaşlarını dahil etmesi ve uzlaşı araması toplumsal barışın kalıcılığı açısından vazgeçilmez bir yöntem halini almıştır. Yönetimin uzlaşı aramak ve dinleme olgunluğunu gösterip birlikte çözüm bulmak, demokrasiyi ve yıllardır ihtiyacını duyduğumuz toplumsal barışın temelidir.
 
   Toplum vicdanı ikna edilmeden atılan adımlar hukuk devletinin sicilini bozacaktır. Siyasi ve sosyal tarihimiz, bazı kesimlerin hayat tarzına yapılan müdahalelerin izleriyle doludur. Bunlara yeni vakalar eklemek yorgun vicdanları daha da yoracaktır.
 
   HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BUGÜNDE HEP BİRLİKTE BARIŞ İÇİ UZLAŞMA SAĞLAMALIYIZ. ÜLKEMİZİN BÜYÜKLÜĞÜ VE STRATEJİK KONUMU, TÜM DÜNYA TARAFINDAN BİLİNMEKTEDİR. BU TOPRAKLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN HARİCİNDE BİR YAŞAM BİÇİMİNİ KABUL EDEMEZ. SİLAH SESİ, BOMBA SESİ DEĞİL BİZİM ÖZLEMİMİZ. BİZİM TEK BİR İSTEĞİMİZ VAR: BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇAĞDAŞ MEDENİYET YARIŞINDA EN ÖNDE OLMAK. TEKRAR DUYULMAK İSTENİYORSA DA; BUNUN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEYENLERE İKTİDARIYLA, MUHALEFETİYLE, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE VE HER GÖRÜŞTEKİ VATANDAŞIMIZLA BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE KARŞI DURACAĞIMIZI BÜTÜN DÜNYAYA TEKRAR SÖYLEMEMİZ LAZIMDIR.
 
   EYLEM; BİR DİRİLİŞ ÇAĞRISIDIR, İNSANIN KENDİSİNİ VAR ETMESİNİN DİĞER ADIDIR. GÖLLERİN DOLUP DOLUP TAŞMASI GİBİ, İNSAN YÜREĞİNİN ÖZGÜRLÜĞE DOĞRU GÜMBÜR GÜMBÜR ÇAĞILTISININ EŞSİZ SESİDİR EYLEM. VAKİT, DÜŞMANLIĞI VE KİNİ KÖRÜKLEYEREK YILLARIN BİRİKMİŞ ÖFKESİNİ AKITMANIN ZAMANI DEĞİLDİR. HATTA “AKL-I SELİM”İ AŞIP “KALB-İ SELİM”LE MESELEYE YAKLAŞMA ZAMANIDIR. BU DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE HERKESİ VİCDANLI OLMAYA DAVET EDİYORUM. BARIŞ DİLİNDEN VAZGEÇİLMEMELİ, ŞİDDETTEN KESİNLİKLE UZAK DURMALIDIR. BİRLİKTE SÖYLENEN BİR TÜRKÜ KADAR ETKİLİ OLAMAZ HİÇBİR GÜÇ.
 
   Binlerce yıldır birlik, beraberlik, kardeşlik ve barış içinde yaşayan Hataylıların bu yaşam biçimi, en gencinden en yaşlısına kadar tüm bireyleri kucaklayan bu yaşam biçimimizi kötü niyetli hiçbir gücün bozamayacağını ve bu olayların Hataylıları bir birinize daha fazla yaklaştırdığını herkese göstermemiz lazımdır.
 
   BİRİLERİ İLİMİZDE İNSANIMIZI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK İSTİYOR, İLİMİZ ÜZERİNDE KİRLİ PLANLAR YAPILIYOR ve GELECEĞİMİZİ HEBA ETMEK İÇİN SENARYOLAR YAZILIYOR OLABİLİR, SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ALELACELE YAYILAN ŞOK HABERLER DOLAYISIYLA KIŞKIRTICI EYLEMLER YAPILSIN İSTENİYOR, KAOS ÇIKARILSIN, KARDEŞ KAVGASI BAŞLASIN İSTEYENLER VE TOPLUMSAL YAŞAMA GÜVENSİZLİK DUYGUSUNUN HAKİM OLMASINI İSTEYENLER OLABİLİR. LÜTFEN HEP BERABER BU ZAMANA KADAR OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA BUNLARA İZİN VERMEYELİM. BUGÜNLERDE KARDEŞLİK SAFLARIMIZI BİRAZ DAHA SIKLAŞTIRMAMIZ, BİRAZ DAHA DİKKATLİ VE DUYARLI OLMAMIZDA HER ZAMAN YARAR VARDIR.
 
   HASSAS BİR SÜREÇTEN GEÇTİĞİMİZ BU DÖNEMDE HALKIMIZ, TÜRKİYE'NİN İSTİKRARINI BOZMAYA, TOPLUMA KORKU YAYANLARA, KIŞKIRTICI ÜSLUPLARA İTİBAR ETMEMELİDİR. TAHRİKLERE VE PROVOKASYONA ASLA KAPILMAMALIDIR. SAĞDUYULU VE SOĞUKKANLI OLMAMIZ LAZIMDIR. TÜRKİYE’NİN EN ÇOK ŞİMDİ KARDEŞLİĞE VE BARIŞA İHTİYACI VARDIR. ZİRA BU ÜLKE HEPİMİZİN VE GİDECEK BAŞKA ÜLKEMİZ YOKTUR.
 
   Gezi parkı protestoları sırasında, polis müdahalesiyle yaşanan gerginlikler ve istenmeyen olaylar halkın huzurunu bozmanın yanı sıra hem ülkemiz hem de ilimiz açısından çok önemli kayıplara neden olmaktadır. Turizm kırılgan bir sektördür. Her türlü olaydan çok hızlı etkilenmektedir. Sonrasında toparlanması ise güç ve zaman alıcı olacaktır. Turizmdeki rezervasyon iptalleri turizm sektörünü kaygılandırmıştır. Yaşanan bu ortam ne kadar uzun sürerse, turizmin kaybı da o kadar büyük olacaktır. Olaylar ülkemize ve kentimize gelecek büyük kongre ve organizasyonları da etkileyebilir. Bu durum kongre pazarında dünyanın sayılı kentlerinden biri haline gelmiş Hatay ve İstanbul için ciddi bir tehlikedir.
 
   Protestoların ekonomimize de çok büyük etkileri olacaktır. Gerçek zarar, mevcut tablonun aylar ve yıllarca sürecek etkileri yaşandıkça ortaya çıkacaktır. Aksi takdirde yaşanacak olayların verdiği zararlar, görünenden ve tahmin edilenden daha büyük olacaktır. Ülke ekonomisi için büyük önem arz eden turizm sektörü, tarım-sanayi sektörü, nakliye sektörü ve bu sektörlerden ekmeğini kazanan milyonlarca vatandaşımız adına; tüm kesimleri ılımlı ve dikkatli olmaya davet ediyorum.
 
   Tüm Türkiye halkı savaşın, baskının, işsizliğin, ayrımcılığın ve toplumsal cinsiyetçi politikaların son bulması, barış, kardeşlik ve huzurun gelişmesi için bu sürece katkı sunmalıdır. Barış, eşitlik, adalet ve özgürlüğe en çok ihtiyaç hisseden tüm ezilen kesimleri, emekçi sınıfları, kadınları, tüm inanç gruplarını ve dışlanan tüm kültürler ile demokratik ve sosyalist güçleri, özgür, eşit, ortak bir geleceği birlikte yaratmak için bu sürece tüm gücüyle katılmaya çağırıyoruz.
 
   MAALESEF HEPİMİZİN KORKTUĞU BAŞIMIZA GELMİŞTİR. ANTAKYA ARMUTLU’DA ABDULLAH CÖMERT ADLI BİR GENCİMİZİ NE YAZIK Kİ KAYBETMİŞ BULUNMAKTAYIZ. YAŞAMINI YİTİREN KARDEŞİMİZİN ACISI YÜREĞİMİZİ KANATMIŞTIR. MERHUMA ALLAH’TAN RAHMET DİLERKEN ACILI AİLESİNE VE SEVENLERİNE DE BAŞSAĞLIĞI VE SABIR DİLİYORUM. ARTIK BU ÜLKENİN İNSAN KAYNAĞINI TÜKETMEYE DEĞİL, İNSAN KAYNAĞINI ARTIRMAYA İHTİYACI VARDIR. BARIŞA, KARDEŞLİĞE İHTİYACI VARDIR.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet