Skip Navigation Links

TBB Başkanı Feyzioğlu Hatay'da

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, gösterilerde ölen Abdullah Cömert'in ailesine taziye ziyaretinde bulunmak için Hatay'a geldi.

Gündem   A+a-


 
  Haberler.com'un haberine göre Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, gösteriler sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ailesine taziye ziyaretinde bulunmak için Hatay'a geldi.
 
  Feyzioğlu, Hatay Adliyesi'ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gezi Parkı gösterilerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümünün üzücü olduğunu ve bu olaylarda mazeret aramanın yerinin olmadığını söyledi. Herkesi sorumlu davranmaya davet eden Feyzioğlu, "Öncelikle siyasi iktidarı ve kamu görevlilerini sorumlu davranmaya davet ediyorum. Halka da şiddetten uzak durmalarını, uzak durmaya devam etmelerini, bugüne kadar olduğu gibi barışçıl hareketi bozmamalarını istiyorum. Ancak hiçbir şekilde susun sokaklara çıkmayın demiyorum. Çünkü meydanlar, sokaklar yeri geldiğinde demokrasi içindir. Bizim görevimiz hukukun üstünlüğünü sağlamaktır. Üstünlerin hukukuna dur demektir" dedi.
 
  Amaçlarının polisi veya siyasi iktidarı yıpratmak olmadığını ifade eden Feyzioğlu, şöyle devam etti:
 
  "Yalnız üzüldüğümüz, gördüğümüz ve düzelmesi için çaba sarf edeceğimiz nokta şu; siyasi iktidarın temsilcileri, mülki amirler, emniyet görevlileri henüz bu olayların gerçek anlamını kavrayabilmiş değildir. Hala kurunun yanında yaş da yanıyor şeklinde içi boş mazeretler üretilmektedir. Biz yaşın özellikle yakılmaya çalışıldığını barışçıl gösteri hakkını kullananlarla az sayıdaki provokatör arasında polisin hiçbir ayrım yapmadığını anlatıyoruz. ve sorumluluğu 20 yaşındaki polislere atıp işin içinden sıyrılmaya kalkmasınlar. Birilerini veya kendilerini kurtarmayı dilemesinler."
 
  Feyzioğlu, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Polisle halkı kim karşı karşıya getirdiyse, biz onların bu sorumsuz hatta kasti hareketlerinin karşılığını görmek istiyoruz. Bu konuda halka güvence verilmesini talep ediyor ve ısrar ediyoruz bu konuda. Hükümet bizim de hükümetimizdir, siyasi iktidar bizi de temsil etmektedir. Polis hepimizin polisidir ama biz de halkız. Bizim de halk olduğumuzu kimse unutmasın."
 
  Açıklamanın ardından taziye evine gitmek üzere yola çıkan Feyzioğlu ve beraberindekiler, Abdullah Cömert'in yakınlarının basın mensuplarını taziye evinde istemediğini de belirtti. Taziye evi ziyareti, bu nedenle basına kapalı gerçekleşti. 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet