Skip Navigation Links

Reyhanlı’da çocuk kavgasına ABD’den diplomatik müdahale

Reyhanlı'da Suriyeli sığınmacı ve Türk bir ailenin karıştığı çocuk kavgası ABD ile diplomatik krize dönüştü.

Gündem   A+a-

 
  Reyhanlı'da Suriyeli sığınmacı ve Türk bir ailenin karıştığı çocuk kavgası ABD ile diplomatik krize dönüştü. Suriyeli sığınmacı ve oğlu ABD vatandaşı çıktı. ABD Ankara Büyükelçiliği sınır dışı edilmek istenen gizemli aile için devreye girdi.
 
  Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Türkiye, Suriye ve ABD arasında sıra dışı bir olay yaşandı. Çocuk kavgası nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan Suriyeli sığınmacı Muhammed Wael Kodaımotr ve oğlunun üzerinden ABD pasaportu çıktı.
 
TÜM AİLE AMERİKA’YA
 
   Emniyet Genel Müdürlüğü, aileyi sınır dışı etmek için Dışişleri Bakanlığı’ndan görüş istedi. Sınır dışı işlemi ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin devreye girmesiyle durduruldu. Büyükelçilik, aileye sahip çıkarak “Vatandaşımız olmayan ailenin diğer üyelerine vize verip hepsini Amerika’ya göndereceğiz” dedi
 
  ABD bağlantısı çözülemedi
 
 
  Suriye’de yaşanan iç savaştan ailesi ile birlikte kaçan ve illegal yollardan Türkiye’ye giren Muhammed Kodaımotr’ın ABD ile bağlantısı merak konusu oldu. Suriyeli sığınmacının ne kadar Amerika’da kaldığı, oradan ne zaman Suriye’ye döndüğü ise bilinmiyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet