Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Asfalt çalışmaları başladı

Halkımızın mutlu olacağı İskenderun’u yaratmak için çalışıyoruz

Gündem   A+a-


İSKENDERUN BELEDİYESİ ASFALT CALIŞMASI 8GUN HABER ile 8gunhaber
  Basınla asfalt çalışmasının başladığı İsmet İnönü Mahallesinde bir araya gelen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek:
 
  Halkımızın mutlu olacağı İskenderun’u yaratmak için çalışıyoruz
 
  İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek asfalt çalışmasının yapıldığı İsmet İnönü Mahallesi’nde basınla bir araya geldi.
 
  Toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, basının halkın gözü, kulağı ve sesi olduğunu belirtti.
 
  Halka verilen sözlerin tutulmasından dolayı mutluluğunu dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Halkın, meclisin, belediye çalışanları yardımıyla, muhtarlar, basınımızın elele vermesiyle memleketimize sahip çıkıyoruz. İşin aslı budur. Kendi evine sahip çıkarsan ev güzelleşir. Ülkene sahip çıkarsan ülke güzelleşir. Biz başladığımızda her şey daha güzel olacak dedik. Altyapısı olmazsa hiçbir şeyin üst yapısı tutmaz dedik. Altyapıyı hemen hemen tamamlamış oluyoruz. 3-4 ay sonra İskenderun’un temeli oturmuş olur. Bu önemli bir şey” dedi.

 
 
  Su ve doğalgaz çalışması tamamlanan İsmet İnönü Mahallesi’nde başlayan asfalt çalışmasına dikkat çeken Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun’un bir ameliyattan geçtiğini söyledi.
Göreve gelindiği gibi sorunların en acilden sıralandığını, bunlar içerisinde en acilinin altyapı olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu kapsamda İskenderun’un 15-20 yıldır su problemi çektiğini anımsattı.
 
  Eski şebekeden dolayı ayda 250-300 su patlağıyla mücadele edildiğini, her yerlerin kazıldığını anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çünkü artık borular da dikiş tutmaz hale gelmişti. 2. ve 3. katta oturan vatandaş su çıkmadığı için motor koyuyor. Motor çalışıyor gürültü oluyor. Büyük enerji kaybıyla suyu alt depodan üst depoya basıyor. Su kesiliyor. Su kesintisi nedeniyle telefonlar geliyordu. Su sorununu dünyada tercih edilen çağdaş, dayanıklı ductil borularla ve teknolojiyle çözmüş oluyoruz” diye konuştu.
 
  Yeni içmesuyu şebekesi döşenen yerlerde bugün itibariyle 30 bin aboneye su bağlantısı yapılmış vaziyette olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bugün itibariyle İsmet İnönü, Mustafa Kemal, Numune, Gürsel, Pınarbaşı, Meydan, Barbaros, Pirireis, Güzelçay, Cumhuriyet Mahallellerinde çalışmaların tamamlandığını, Süleymaniye, Savaş, Çay, Sakarya, Yunusemre, Modernevler, Fatih Sultan, Liman B kapısı orada şebeke döşeme çalışmasının sürdüğünü, 180-190 yangın hidrantı monte edildiğini ifade etti.
 
  Bir soru üzerine, DSİ tarafından çok modern arıtma tesisi yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kurumlar arası eşgüdümle çalışıyoruz önemli olan halkımıza hizmet. Arıtma tesisini yapan o, şehir içi şebekesini yapan İskenderun Belediyesi ama onun da parasını, arıtma tesisinin de, isale hattının da parasını İskenderun Belediyesi ödeyecek. İskenderun Belediyesine 130 milyona mal olacak ama 50 yıla çaredir bu. Hem milli ekonomiye katkı, hem su kaybının önlenmesi, hem çevreye katkıdır” dedi.
 
  İskenderun’da 2006 yılında sel felaketi yaşandığını, son drenaj kanalların da Gürsel, Mustafa Kemal mahallesi, İsmet İnönü mahallesinin bir kısmı liman B kapısı oralarda yapılarak, bunların da bitmiş olacağını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun’un yapılan drenaj kanallarıyla sel tehlikesinden tamamen uzaklaşmış olacağını söyledi.
 
  Doğalgazın su çalışmasıyla birlikte yapılarak, üstünün bir defada asfaltlanması için Doğalgaz Genel Müdürüyle görüşüldüğünü, doğalgaz çalışmasına başlandığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Doğalgaz çalışması çok hızlı sürüyor. Doğalgaz ve su çalışması bitmiş olan mahallelerde gördüğünüz gibi asfaltlamaya başladık. Buranın asfaltı biterken merkezde de doğalgaz ve su bitmiş olacak. Orayı da asfaltlayacağız. Büyük asfalt ihalesi yaptık. Yıl sonunda bütün kentin asfaltı bitmiş olacak” dedi.
 
  Yeni içmesuyu şebeke döşeme çalışmasının kuyulardan su çekmek için belediyenin harcadığı enerji maliyetinden ve halkın suyun üst katlara çıkması için koyduğu motora gerek kalmadığından evlerde ve işyerlerinde enerji tasarrufu da sağladığını ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, vatandaşların musluktan akan suyu içeceği için lüzumsuz yere ayda 2.5-3 milyon lira damacana suya para vermeyeceğini, ayda 250-300 su patlak ve arızası için yapılan masraf ve işgücü kaybının ortadan kalkmış olacağını kaydetti.
 
  Miraç kandilini kutlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Miraç kandili hepimize hayırlı olsun. Kardeşliğe, dostluğa, sevgiye, insanlığa daha güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Dünya Çevre Günü ile Miraç kandilinin aynı güne denk geldiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Dünyanın en önemli sorunu çevredir. Ama insanlığın hala farkındalığını yaşamadığı çevredir. Nüfus artıyor, su, hava ve toprak kirleniyor. Yaşayacağımız çevre giderek kayboluyor. Mutlaka Çevre bilincine ulaşmamız şart. Yarın en değerli varlığımız çocuklarımıza düzgün dünya bırakmak istiyorsak birinci derecede ilgileneceğimiz konu çevredir” diye konuştu.
 
  Yüzde 70’lere varan su kaybı yaratan eski şebekenin yenilenmesiyle, su kaybının ortadan kalkmış olacağını, bunun çevreyle ilgili çok önemli sonuçlar yaratacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, petrol savaşları yerine su savaşları olacağının öngörüldüğünü kaydetti.
 
  Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Simdi biz suyumuzu bu şekilde koruyoruz. Damlasını bile korumamız gerekiyor. Su hayattır. Su yaşamın olmazsa olmazıdır. Bu yaptığımız işler suyumuzu kontrol altına almamız, yarınlarımıza suyu tekrar koruyarak bırakmamızla eşdeğerdir” dedi.
 
  Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin çevre için önemine değinen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Ayrıştırma yöntemiyle olan işlem. Fabrika bitti, lot alanı çalışması devam ediyor.
 
  Mecburen süre uzatımı verildi. Lot alanı kazı yapılırken eski eser lahit çıktı. Lot alanının yeri tekrar değiştirildi. Onun projesi tekrar yapılıyor. Yeni projeye göre lot alanı yapılacak. Netice itibariyle bu yıl sonunda lotuyla birlikte çöp fabrikasının bitmesini amaçlıyoruz. Aynı zamanda çok büyük entegre tesis. Türkiyede entegre olması bakımından ilk. Tıbbi atıkların bertarafı ve kompost da hepsi aynı yerde ayrıştırılacak. Bunun bir arada olduğu örnek belki bir- iki yer var. Ekonomiye de katkıdır. Çevreyi kirleten, doğada uzun süre yok olmayan pet, naylon, cam, metal gibi şeyler tekrar toplanıp balyalanıyor. Endüstriye döndürülüyor. Kalandan da gübre elde ediliyor ve en son kalan küçük miktarda lot alanına gömülecek” şeklinde konuştu.
 
  Altyapı kadar üst yapının da önemsendiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun deniz kenti ama denizden uzaklaşmıştı. Denize köprü iskele yapıldı. Çok güzel iskele oldu. İskeleyi 1-1.5 ay sonra halkımızın hizmetine açacağız. Önümüzdeki haftalarda beraber İskelemizde dolaşacağız. Halkımız iskelede balık tutacak, ulaşımda rekreasyonda, iskele önemli bir yatırımdır” dedi.
 
  Peyzaj çalışmasına başlandığını, belediyenin tesislerini kendisi işleterek, halkımızın ucuz, sağlıklı, güvenli ortamda yararlanacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, imar planının 7
 
  Haziranda meclis gündemine geleceğini söyledi.
 
  Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İmar planı 1981-82 yılında yapılmış. O yapılan imar planı bile aslında şehirciliğe uygun olmayan, ondan sonra çeşitli tadilatlarla bugüne kadar çok bozulmuş olan imar planı vardı. Yeni revizyon imar planı yaptık. Cuma günü meclise sunuyoruz. 1.5 yıl sürdü.
 
  Arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İmardaki arkadaşlar gece gündüz çalıştılar. Churcil’in bir sözü var ‘binaları biz şekillendiririz binalar bizi şekillendirir. Buna ilave ediyoruz ‘kentleri biz şekillendiririz kentler geleceğimizi şekillendirir’. İmar planı onun için çok önemli. Geleceğimizi şekillendiriyoruz şimdi. Bu imar planı kimseye karıştırılmamış. Gerçek şehir uzmanları tarafından yapılmış imar planı, çıkara, ranta yönelik olmayan imar planı. Bu yarınlarımızı, çocuklarımızın hayatını şekillendiren plan.
 
  Çok yüksek binalarla çok yoğun yapılaşmayla kentler modern gibi olabilir ama hayatın önemi mutlu olmaktır. Aşırı yoğun yapılaşma kentleri beton yığını haline getirir” dedi.
 
  Çağdaş ülkelerde kişi başına yeşil alan 10 metrakere olduğunu, yapılan yeşil alanlara rağmen İskenderun’da bunun 1 metrekarenin altına düştüğünü belirterek, bu miktarın 10 metre kare haline getirmeye çalışıldığını ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Mümkün olan her yere yeşil alan yapıyoruz. Vatandaşların en memnun olduğu yer eski bit pazarı yerinde yaptığımız park ve sosyal tesis. Halkımız çok memnun oldu. İsmet İnönü meydanındaki alan için çok güzel proje var orayı da park paline getiriyoruz. Harika bir park yapacağız. Birkaç ay sonra o da hizmete girecek. Bu memleket bizim” şeklinde konuştu.
 
  Halkın yaşamaktan mutlu olacağı İskenderun yaratmak amacıyla çalışmalar yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hepimiz memleketimize sahip çıkmalıyız. Burası bizim evimiz. Eviniz ne kadar düzgün olursa, ne kadar yaşanılır olursa yaşayan insanlar o kadar mutlu olur çocuklarımız o kadar mutlu olur. Halkımıza bir takım sözler verdik. Hepsinde halkın birinci derecede ihtiyacı olan şeylerdi. Sözümüzü tutabildik yerine getirdik” diye konuştu.
Halka altyapı çalışmalarına gösterdiği sabırdan dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun çok büyük ameliyat geçirdi, kimse fazla tepki göstermedi. Herkes kabul etti bu ameliyatı. Her taraf toz çamur. Yerler delik deşik. Ama İskenderun halkı gerçekten entelektüel ve bilinçli halk, ameliyatı kabul etti. Ameliyat sona erdi ameliyatı kapatma safhasındayız. Üç dört ay sonra İskenderun altyapısıyla müthiş kent olacak. Bundan sona gelen yönetimler çok rahat edecektir. Artık alt ve üst yapısıyla İskenderun gerçekten yaşanabilir bir kent haline gelmiş olacak. Bu bakımdan çok müsterihim gönlüm rahat. Yapılması gerekenin çoğunu hep birlikte elele yaptık” şeklinde konuştu.
İskenderun’un kanayan yarası Feyezan kanalı ile ilgili bir sürprizini de paylaşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bir iki ay sonra onu da göreceğiz. Bilimsel son derece güzel bir yer haline gelecek. Tahmin ediyorum ekim veya kasımda bitmiş olacak” dedi.
 
  Gazetecilerle sohbet eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İsmet İnönü Mahallesi’nde başlayan asfalt çalışmasında caddeye bir kürek asfalt atarak, hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kapsamlı asfalt çalışması İskenderun’un tüm cadde, sokak ve bulvarlarında yapılacak.
 

 
Asfalt çalışmaları başladı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar