Skip Navigation Links

Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Türkçeder tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın İskenderun etkinlikleri yapıldı.

Magazin   A+a-


TURKCE OLİMPİYATLARI 8GUN HABER ile 8gunhaber
  11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları İskenderun şehir etkinliği
 
  Türkçeder tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın İskenderun etkinlikleri yapıldı.
 
  İskenderun Anıt Alanında gerçekleşen etkinlikte, 22 ülkeden 60 çocuk şarkılar söyleyip dans ve halk oyunları gösterileri sundu.
 
  Etkinliğe İskenderun Kaymakamı Ali ihsan Su,AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar,Hacı Bayram Türkoğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi (Mkü) Rektörü Hüsnü Salih Güder, İskenderun Belediye Başkan vekili Mehmet Emin Dönmezer,Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belde belediye başkanları ,dernek ve sendika başkanları ve binlerce kişi katıldı.
Karasayar yaptığı konuşmada, organizasyonun yıllardır adeta bir sevda haline dönüştüğünü, bu sayede dünyada barışın adımlarının atıldığını söyledi.
 
 
 

 
 
  Karasayar, “20 yılı aşkın süredir tüm dünyada adım adım, ilmek ilmek dokunan ve 140 ülkede Türkçe'yi öğreten bu gönül erleri hocalarımıza ve liderlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bir zamanlar biz dünyaya barışı, kardeşliği ve medeniyeti öğrettik. Diğer ülkelerin yaptığı gibi devletleri ve milletleri sömürmedik. Bugün dünyada yapılmak istenen şey kardeşlik, barış ve huzuru sağlamaktır. “dedi.
Mozambikli öğrencilerin yöresel halk oyunlarının büyük beğeni topladığı olimpiyatlarda Brezilya'lı Letisya 'Sevemedim Kara Gözlüm', 10.Türkçe Olimpiyatları'nda şarkı dalında dünya birinciliği elde eden Pakistan'lı Arsalah Naaser 'Hakim bey', Belarus'tan Sultanoviç 'Yetiş ya Ali' türküsünü seslendirdi. Romanya ve Tayland'dan gelen öğrencilerin oluşturduğu koro 'İşte Gidiyorum' ve 'Şinanari' parçalarıyla geceyi renklendirdi.
 
  Makedonya'lı Fiyola'nın seslendirdiği 'Bu bayramda gelemedim anne' şiiri sahili dolduran binleri mest etti. Türkçe şöleninde Mozambik'li öğrencilerin Şanlıurfa yöresine ait halk oyunlarına meydanı dolduran vatandaşlar da eşlik etti. Kenya'lı Vanesa Kürtçe 'Hazal' türküsünü seslendirdi.
Program 'Yeni bir Dünya' parçasıyla sona erdi.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Türkçe Olimpiyatları coşkusu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet