Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

En doğru hamlayi yaptık!..

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Hatay Satranç İl Temsilcili tarafından organize edilen dayanışma toplantısına katıldı.

Spor   A+a-

  BAŞKAN SAVAŞ SATRANÇ AİLESİ İLE BİR ARAYA GELDİ
 
  Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Hatay Satranç İl Temsilcili tarafından organize edilen dayanışma toplantısına katıldı.
 
  İskenderun Hasan Baba Restaurant’ta düzenlenen dayanışma toplantısına İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, Satranç Federasyonu Ulusal Takımlar Sorumlusu Yasin Emrah Yağız, Satranç İl Temsilcisi Sultan Daban, Satranç hakemleri ve antrenörleri ile kulüp yöneticileri ve öğrenci velileri katıldı.
 
  Toplantının açılış konuşmasını yapan Satranç İl Temsilcisi Sultan Daban, Hatay’da satranç branşında hızlı bir gelişim yaşandığına dikkat çekerek, “Bu dayanışma toplantımız ile yılın en doğru hamlesini yaptık. Hatay’da şu an 8.000 civarında lisanslı sporcumuz var. Bunların 3.852’si şu an aktif olarak satranç yapıyor ve bu sayı itibariyle Türkiye’de 5.inci sıradayız. Hatay olarak milli takıma 14 sporcu verdik ve 2.ligde olan 2 takımımız var. Belediye Başkanımız Savaş’a ve İl Müdürümüz Taşkın’a bize olan desteklerinden dolayı camiamız adına teşekkür ederim” dedi.
 
  Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Satrancın beyin sporlarının şahı olduğunu ifade ederek, “Antakya Belediyesi olarak tüm sporcularımızı hak ettikleri yere taşıyoruz. Satranç sporunu da önemsiyoruz ve bu alanda ciddi çalışmalarımız var. Belediye satranç takımımız şu an 2.lige ve takımımızı 1.lige taşıyacağız. Satranç camiası çok güçlü bir camia ve bu güçlü aile arasındaki bu birlik ve dayanışmanın artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
 
  İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Satranç sporunun tarihin en eski özel bir spor olduğunu dile getirerek, “beyin gelişimi için çok önemli olan bu sporun ilçemizde yaygınlaşması bizi memnun ediyor, emeği geçenleri tebrik ederim” dedi.
 
  Dayanışma toplantısında bir araya gelen satranç ailesi, sohbet etme ve fikir alış verişinde bulunma imkânı buldular.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar