Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Nuri Üysen belgelerle konuştu

Nuri Üysen hisselerin kendine geçişini belgelerle ortaya koydu

Gündem   A+a-

  Nuri Üysen hisselerin kendine geçişini belgelerle ortaya koydu
 
  Mahkeme kararı ileri sürülerek yönetimin yeniden Cuma Bal tarafından devralınan Atalar Koleji’ndeki pozisyonu hakkında açıklama yapan ve iddialara yanıt veren işadamı Nuri Üysen, “Eğitime devam edeceğiz” dedi.
 
  Beraberindeki eğitimci kadrosu, avukatı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen işadamı Nuri Üysen Atalar Koleji’nin hisselerinin kendine geçişi ile ilgili süreci belgelerle anlattı.
 
  İşadamı Üysen yaklaşık bir yıldır Atalar Kolejini çalıştırdıklarını ifade ederek iki ay önce mahkeme kararıyla Cuma Bal’ın okula bir nevi el koyduğunu vurgulayarak “Bu mahkeme kararına istinaden milli eğitimden izin alarak gelip oturdu. Ancak burada bir takım gariplikler var. Yarı hissesinin olduğunu, 700 bin lira karşılığında bana devretmek istediklerini söylediler, kabul etmedim. Bir hafta sonra Sayın Hasan Bahtiyar Bey geldi, kendi hisselerini devretmek istediğini ifade etti. Ayrıca ‘Sayın Cuma Bal’dan hisseleri satın aldım. Okulun tamamı bana ait. Zaten resmiyette de, milli eğitimde de benim üzerime ama fiiliyatta bir ortaktık. Ortaklık hissemi de geri satın aldım. Şimdi tamamı bana ait. İsterseniz tamamını size vereyim, isterseniz, istediğiniz kadar hisse verelim’ dediler” diye konuştu.
Eski bir eğitimci, binanın hissedarı olduğu için bu yaklaşıma sıcak baktığını belirten Üysen “Yarı hissesini aldım. Sayın Cuma Bal ‘ben emanetten devrettim’ diyor! Bunlar resmi işlem olarak yapılıyor. İlk devirde Atalar’dan Can Atalar’a geçerken, 200 bin lira para ve sigortasını, vergi borçlarını da ödemek kaydıyla Sayın Hasan Bahtiyar’a tamamını devrediyor ama fiiliyatta %50’sini veriyor. Tamamını niye devrediyor, sebep; hanımından mal kaçırması (!) bir mahkeme kararı var diyor, doğru… Karısı mahkemeye dava açıyor diyor ki; ’ben kocamdan boşanacağım. Kocam benden mal kaçırdı. Bu satış usulsüzdür’ bu satışın iptaliyle ilgili dava açıyor. Cuma Bal’la Can Atalar’ı dava ediyor” şeklinde konuştu.
 
Dava açan bayanın haklı olduğunun mahkeme kararıyla kesinleştiğine de değinen Üysen şöyle devam etti: “Tamamını devrettiği halde, içerisinde yarı hissesi kaldığı, onu bilerek hileyle devrettiği, burada sabit çünkü yarı hissesi kalmış, yarı hissesinin parasını da geçen yıl 3. Ayda almış. Ne zaman ki beş yıl süren bir mahkeme, neticelenmiş kadını haklı bulmuş, bu satış iptal edilmiş, Cuma Bal denilen arkadaşımız ortaya çıkmış. Davayla ilgili hiçbir haberim ve bilgim yoktur. Burada herhangi bir konu olsa Milli eğitim bana devretmezdi. İlçe, il milli eğitim ve bakanlıktan bu tasdik yapıldı, bize resmen devredildi. Burada iki yanlış işlem var, mahkeme kararı kesinleşmiş karar değil. Yargıtay’a olan temyiz müracaatımız, dilekçemiz işleme konmadan, bunun neticesi beklenmeden bir devir işlemi yapılmıştır. İkinci bir hata burada bir üçüncü kişi var. ‘Benim malımı, benden habersiz sattı’ diyen şikayetçi olan kişi kimden şikayetçi, Cuma Bal’dan şikayetçi. Okulu tekrar teslim alan kim? Hile ile sattı denilen Cuma Bal. Eğer bugün şikayetçi olan Bayan, Cuma Bal ile işbirliği içerisindeyse, burada nitelikli dolandırıcılık söz konusu.” Üysen, bina ile ilgili de yeni sözleşme yapılmayacağının Milli Eğitime de ilgili kişiye de bildirildiğini, burada kendilerinin eğitime devam edeceklerini de sözlerine ekleyerek “Burada bize güvenip yola çıkanların, bize güvenip öğrencilerini bize teslim eden velilerin sorumluluğu bizim boynumuzdadır. Biz burada eğitim her halükarda İskenderun’da kolej olarak devam edeceğiz” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar