Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun'da 'TAKSİM' gerginliği

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Taksim olaylarını protesto eden gurupla polis arasında çatışma çıktı.

Gündem   A+a-

Tüm Türkiye’yi saran ‘Taksim’ eylemleri İskenderun’da da binlerce vatandaşı sokağa döktü. Polisin pek müdahil olmadığı grup su şişeleri ve flama sopalarını atması üzerine ortam gerildi. Gruba müdahale eden polis biber gazı kullandı, bazı göstericiler gözaltına alındı.
 
        İstanbul Taksim’deki tepkiler İskenderun’da da TGB (Türkiye Gençlik Birliği), İşçi Partisi, CHP ve MHP’li gençlerin destek verdiği miting için gruplar halinde Atatürk Anıt alanına vatandaşlar ellerinde bayraklar, filamanlarla yürüdü. Akşam saatlerinde yavaş yavaş toplanan vatandaşlar arasında CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da vardı. Anıt alanında topluluk saygı duruşu ve istiklal marşını okudu. “Hükümet istifa”, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları atıldı.
 
        Topluluk bir süre anıt alanında kaldıktan sonra CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile birlikte yürüyüşe geçtiği sırada İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer uyarıda bulundu. Ak Parti İlçe binasının önüne yönelmek isteyen topluluk güvenli koridoru oluşturan polisin yanından geçerek Şehit Pamir caddesinde yürüdü. Çığ gibi büyüyen topluluğa polis müdahale etmeden yaklaşık bir kilometre yürüyerek, İnönü meydanı ışıklarında durdu.
 
       Burada bir süre slogan atan topluluğa hitap eden CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu yapılan mitingin hedefine ulaştığını, artık dağılmalarını istedi. Bir ucu İnönü Meydanında, diğer ucu İskenderun lisesine kadar uzanan kalabalık arasından polise pet şişe ve flama sopaları atılınca ortam gerildi. Atılan taş, pet şişe flamalarla bazı polis memurları yaralandı. Bu arada polis de biber gazı ve orantısız güçle müdahale etti. Oluşan arbedede bazı vatandaşlar da yaralandı, polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.
 
       Şehit Pamir Caddesi üzerindeki grup ikiye ayrıldı. Bu arada taşkınlık yapan diğer bir grubu Pınarbaşı Caddesinde polis dağıtmaya çalıştı. Çoğunluğu gençlerden oluşan topluluk Şehit Pamir Caddesi’nde çok katlı otopark önündeki çöp konteynerleri ile barikat yaptı, bir çöpü de ateşe verdi. Gösterici gençlerin bir kısmı belediyeye ait çöp kutularını yola saçtı. Gençler pet şişe, taş atarken, polis bekledi.
 
       POLİS ZIRHLISI VE ASKER DE MÜDAHE ETTİ
       Şehit Pamir Caddesindeki gençlerin dağılması için Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı araç topluluğa dalarak dağılmasını istedi, dağılmayan topluluğa biber gazı atılarak dağıtılmaya çalışıldı. Polis zırhlı aracının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, arkasından da İlçe Jandarma timleri ve askeri araçlarla takviye yapıldı.
 
       Kentin çeşitli noktalarındaki topluluklar polisin müdahaleleri sonucu dağıtılmaya çalışıldı. Polisin müdahalesiyle dağılan gösterici gençlerin yollara saçtığı çöp bidonları ve çöplerle adeta savaş alanına dönen cadde Belediye temizlik ekiplerince toparlanmasına başlandı.
 

İskenderun'da
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş