Skip Navigation Links

Dörtyol kan bağışında Hatay rekoru kırdı

Dörtyol Kızılay Şubesinin düzenlediği Kan Bağışı kampanyası Cuma günü Atatürk Anıt alanı önünde gerçekleştirildi.

Sağlık   A+a-

DÖRTYOL KAN BAĞIŞINDA HATAY REKORU KIRDI
 
  Dörtyol Kızılay Şubesinin düzenlediği Kan Bağışı kampanyası Cuma günü Atatürk Anıt alanı önünde gerçekleştirildi. Toplanan 390 Ünite kan ile yeni bir Hatay rekoru kırıldı.
 
  Hatay Valiliğinin talimatları doğrultusunda İl Genelinde başlatılan Kan Bağışı Kampanyasında Dörtyol bir günde 390 ünite kan toplayarak yeni bir Hatay Rekoruna imza atmış oldu.
 
  Dörtyol’da kan verme konusunda oldukça duyarlı insanların bulunduğunu belirten İskenderun Kan Merkezi Müdürü Dr. Volkan Karaca; “Gün boyu kan vermek amacıyla 450’nin üzerinde müracaat aldık. Bunlardan 390 adedinin kan değerleri uygun bulundu. Bu miktar Hatay İl genelinde bir günde bir ilçeden toplamış olduğumuz en yüksek miktar. Her ay içerisinde Dörtyol’a en az 6 defa geliyoruz. Dörtyol halkının kan verme konusundaki duyarlılığını önceden de biliyorduk. Dörtyol Kızılay Şubemiz bu kampanyamızın organizasyonunu gayet iyi yapmış. O nedenle ilgi tahmin ettiğimizden de fazla oldu.” dedi.
  Kan Bağışı kampanyasını Kızılay Adana Bölge Müdürü Dr. İpek Aksa’nın da ziyaret ettiğini belirten Kızılay Dörtyol Şube Başkanı Yavuz Kaan Ateş; “Kan Bağışı kampanyamıza destek olan Hatay Milletvekilimiz Sayın Mevlüt Dudu’ya, Dörtyol Kaymakamımız Sayın H. Hasan Özyiğit’e, Dörtyol Belediye Başkanımız Sayın Fadıl Keskin’e, Ak Parti İlçe Başkanımız Av. Abdullah Arıcan’a ve  nezdinde tüm teşkilatına, CHP İlçe Başkanı Mustafa Kemal İncesu ve nezdinde tüm örgütüne, MHP İlçe Başkanı Adem Cihan ve  nezdinde tüm teşkilatına, İlçe Sağlık Müdürümüz Halil Canbolat’a, İlçe Milli Eğitim Camiasına ve özellikle Sağlık Meslek Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerine, sivil toplum kuruluşlarına ve Dörtyollu hemşerilerimize kampanyamıza sağladıkları katkılar ve bağışlarından ötürü teşekkür ederim” dedi.
 
  HEM ORGANİZASYONA KATKI SUNDU HEM DE KAN VERDİ
 
  Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Yalçın Kan Bağışı kampanyası öncesinde afişleme ve kampanya duyurularının düzenli yapılmasında olağan üstü bir hassasiyet gösterirken ilçede bu konuda toplumsal duyarlılık oluşturulmasına katkı sundu.
 
  Kazım Yalçın bununla da yetinmeyerek yanına aldığı çok sayıda belediye çalışanı ile birlikte kan bağışı kampanyasına bizzat iştirak etti.
 
  KARACA YEMEKÇİLİK, FOURWAY VE İSOS TERMAL OTEL TAKDİR TOPLADI
 
  Kan Bağışı kampanyası boyunca bağışçılara hoşaf, sebzeli pilav ve kahve kupası dağıtan Karaca Yemekçilik, Fourway Otel ve İsos Termal Otel’de bu hassasiyetleriyle övgü ve takdir topladılar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet