Skip Navigation Links

Sevdiği Genç İçin Müslüman Oldu

Hatay'ın Dörtyol İlçesinde Türk genci Eyüp Karma (25) ile evlenen Rus gelin Anna Matveeva (26) kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu.

Gündem   A+a-

 
 Haberler.com'un haberine göre  Hatay'ın Dörtyol İlçesinde Türk genci Eyüp Karma (25) ile evlenen Rus gelin Anna Matveeva (26) kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu.
 
  Antalya'da özel bir turizm firmasında çalıştıkları sırada iş arkadaşı olarak tanışan ve iki yıl boyunca arkadaşlıklarını ilerleten Anna ve Eyüp evlenme kararı aldı. Ailelerinin de onayı ile resmi nikahla evlendi. Evliliğin ardından Rus gelin Anna, Müslüman olmak için Dörtyol İlçe Müftülüğüne başvurdu. Dörtyol Müftüsü Ali Yazıcı'nın da hazır bulunduğu ihtida töreniyle Kelime-i Şehadet getiren Rus gelin Anna Matveeva müslüman oldu.
 
  İlçe Müftüsü Ali Yazıcı, ihtida töreninde yaptığı konuşmada "Barış anlamına gelen islam semavi dinlerin ortak adıdır. İslamiyette sadece Peygamber efendimize ve Kur'an-ı Kerime inanmak yeterli değildir. Aynı zamanda bütün peygamberlere ve semavi dinlere inanma mecburiyeti vardır. Bu bizim inancımızda imanın hükümleri arasında yer alır, dolayısıyla İslamla şereflenen bu hanım efendi aslında kendi fıtratını yani yaratılışının gereğini yerine getirmiştir. Cenabı Mevlam bu hanımefendinin geçmiş günahlarını bağışlamıştır. Şu an o günahsız ve tertemizdir. Elverir ki bundan sonra İslami hayatına kir bulaştırmasın" dedi.
 
  Meryem Tauna Karma adını alan Rus gelin, "Kendi isteğimle evlendim, yine kendi isteğimle Müslüman olmak istedim. Eyüp'ü çok seviyorum. Hem mutluluğu hem de şaşkınlığı bir arada yaşıyorum. Müslüman olduğum için çok mutluyum" dedi.
 
  İlçe müftülüğünde Karma ailesinin de bulunduğu törende Rus geline Müftü Ali Yazıcı ihtida belgesini vererek Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet