Skip Navigation Links

Bu hastaları fişlemedir.

Aile Hekimleri Vatandaşla Karşı Karşıya Getiriliyor‏.

Sağlık   A+a-

 
  Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimlerine hastaların alkol kullanma alışkanlıkları hakkında detaylı form doldurma zorunluluğu getirecek olmasını eleştirdi.
 
  Erözgün, Bakanlığın başlatacağı uygulamayla, aile hekimlerinin artık yurttaşlara alkol kullanıp kullanmadığının ötesinde, kullandığı alkol çeşitlerini ve ne sıklıkta içtiğini de soracağını söyledi. Aile hekimlerinin bu formları, bilgi sistemi aracılığı ile Sağlık Bakanlığı’na göndereceklerini belirten Erözgün, “Tüm aile hekimleri hastalara bu soruları sormak zorunda olacak. Bu veriler girilmeden hastanın dosyası açılamayacak. Formu Bakanlığa göndermeyen hekimlere negatif performans kesintisi uygulanacak. Bu hastaları fişlemedir” dedi.
 
  Ulusal Yenidoğan Tarama Programı kapsamında bebeklerden alınan topuk kanı örneğiyle birlikte doldurulan ve bebeklerdeki bazı hastalıkların erken tespitini olanaklı kılan uygulamadaki yeni formlara, “Bebeğin evlilik içi mi, dışı mı olduğu” ve “Bebeğin dini” bölümlerinin eklenmesi, ertesi gün hapının reçeteli olarak satılmaya çalışılması, alkol kullanma alışkanlıkları formu gibi uygulamalarla fişlemenin ve ayrımcılığın dozunun iyice arttığını vurgulayan Erözgün, uygulamaların kişi hak ve özgürlüklerine aykırı olduğunu ve hekimlerin bunları yapmaya zorlanmasının “kabul edilemez” olduğunu belirtti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet