Skip Navigation Links

2011 Geleneksel Nevruz Şenlikleri Tufan Yıldızlar Kolejinde Yapıldı

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Geleneksel Nevruz Bayramı İlçe Şenlikleri Özel Tufan Yıldızlar Kolejinde yapıldı.

Gündem   A+a-

2011 Geleneksel Nevruz Şenlikleri Tufan Yıldızlar Kolejinde Yapıldı

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Geleneksel Nevruz Bayramı İlçe Şenlikleri Özel Tufan Yıldızlar Kolejinde yapıldı.

Nevruz Şenliği Dörtyol İlçe Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ’in Atatürk Büstüne Çelenk sunması ile başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Özel Tufan Yıldızlar Koleji Tarih Öğretmeni Muhsin DOKAK, günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.

Dörtyol İlçe Kaymakamı H.Hasan Özyiğit konuşmasında, Nevruzun kültürümüzdeki birleştirici rolüne vurgu yapan Özyiğit, “Barış ve kardeşlik günü olan Nevruz Bayramının kültürümüzün bir zenginliği oldu” dedi.

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Nevruz konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan eserlerin okunmasının ardından kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldılar.

Geleneksel Nevruz ateşi Dörtyol İlçe Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakkı ÇETİN, Belediye Başkan Vekili Mehmet TAŞ, Yönetim Kurulu Başkanımız Osman TUFAN ve protokol üyeleri tarafından yakıldı. Protokol üyeleri Nevruz ateşinin üstünden atladıktan sonra örste demir dövdüler.

Tufan Yıldızlar İlköğretim Okulu Halk Dansları topluluğu yaptığı olağanüstü gösteri ile izleyenlerden büyük alkış aldı.

Öğrenciler arasında yapılan çuval, kaşıkta yumurta taşıma, halat çekme yarışmaları heyecana sahne oldu. Tufan Yıldızlar Lisesi, Dörtyol ve Payas Belediyeleri güreşçileri antrenörleri Abuzer DAVRAN yönetiminde güreş gösteri maçları yaptılar.

Tufan Yıldızlar İlköğretim Okulu Step Grubunun gösterilerinin ardından geleneksel nevruz halayı çekildi, resim ve etkinlikler sergisinin açılışına geçildi. 2011 Nevruz Şenliği ikramların ardından neşe içinde sona erdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet