Skip Navigation Links

Hatay ve Körfez S.O.S. Veriyor!!!

İskenderun Körfezi’nde yaşanan ekonomideki daralma büyüyerek devam ediyor.

Gündem   A+a-

  Suriye olaylarının Hatay’a Reyhanlı patlaması ve ekonomik açıdan en sert şekilde yansımasının faturası oldukça ağır bir şekilde tüm sektörlere yansımış durumda..
 
 
Hatay ve Körfez S.O.S. Veriyor!!!
 
  İskenderun Körfezi’nde yaşanan ekonomideki daralma büyüyerek devam ediyor. Suriye ve Ortadoğu’daki gelişmelerin yarattığı krizin boyutları halkı ve tüm sektörleri etkilemeye devam ediyor.
Demir-çelik sektörü başta olmak üzere, en küçüğünden en büyüğüne, filtre üreticisinden hazır beton bayisine kadar, sanayi esnafından memuru ve işçisine kadar ekonomideki daralmanın etkilerini herkes en derinden hissediyor.
 
  Son yaşanan Reyhanlı olaylarının ardından Hatay’ı bir terör ve riskli bölge kabul eden bir çok yatırımcı, değil yatırım yapmak seyahat etmek için dahi kara kara düşünüyor.
Türkiye’nin yıldızı Hatay ve İskenderun Körfezi’ndeki derin krizin neden olduğu sessizlik, özellikle küçük esnaf ve sade vatandaşı etkilemiş durumda.
  Üreticinin durumu ise oldukça vahim. Yoğun istihdamın bulunduğu sektörlerde, üretilen malın pazar bulamaması, ödemelerin gecikmesi ise sanayiciyi derinden vuruyor.
 
  Finans sektörünün ise sanayiciye kredi verirken iki kez düşünmeye başladığı belirtilirken, Suriye’de yaşanan ve Hatay ile tüm sınır illerini derinden etkileyen olayların büyümesi halinde Allah’tan teşvikli Cennetten bir köşe olan Hatay ve İskenderun Körfezi’nde toplumun her katmanından, tüm sektörlerden sancı seslerinin yükselerek devam edeceği ve iflasların birbiri ardına geleceği iddia ediliyor.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet