Skip Navigation Links

Belen Tosyalı Camii’nin temeli dualarla atıldı

Tosyalı Holding’in Belen’e yaptıracağı Belen Tosyalı Camii’nin temeli dualarla atıldı.

Yaşam   A+a-

  Belen Tosyalı Camii’nin temeli dualarla atıldı
 
 
  Tosyalı Holding’in Belen’e yaptıracağı Belen Tosyalı Camii’nin temeli dualarla atıldı.
Belen’in girişine yapılacak olan camii, mimari özelliği bakımından Osmanlı mimarisini esas alınarak projendirilirken, gerek revlakları, gerek minaret yapısı, gerekse iç mimarisi ile bölge için örnek cami niteliğini taşıyor.
 
  Belen Tosyalı Camii’nin temel atma törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekilleri, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı, siyasi parti ilçe başkanları, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Tosyalı, Ayhan Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz, Tosyalı Holding İhracat Direktörü Şerif Tosyalı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sanayici iş adamları, Belen halkı ve basın mensupları katıldı.
 
  Katılımın yoğun olduğu temel atma töreninde ilk olarak konuşma kürsüsüne gelen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding olarak sanayi alanındaki çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluklarında ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirtti. Damla damla kazandıkları para ile bölge halkına kalıcı hizmetler yapmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirten iş adamı Fuat Tosyalı, rahatsız olmasına rağmen temel atma törenine katılarak bu güzelliğe ortak olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e teşekkür ederek, “Yatırımlarımız yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da devam ediyor. Yatırımlarımızın dışında bizler için hayır işleri daha da ön plandadır. Kazandıklarımızla bölgemiz insanına kalıcı eserler bırakmanın onurunu ve gururunu her zaman taşıyoruz. Belen’e camii yapımı yine burada Ramazan ayındaki bir iftar yemeğinde Belen Müftüsü’nün ‘Belen camii eksikliğini hissediyor’ demesiyle başladı. O an gerekli işlemlerin tamamlanması ile camiyi yaptırabileceğimizi söyledim. Arsa temini için gerekli yerler araştırıldı ve Belen’in girişindeki bu güzel yeri satın aldık. İmara açtırdık. Bu sure zarfında Belen Belediye Başkanımız Cemil Yılmazlar’ın çok büyük katkıları oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bu yılın sonunda yaklaşık 6-7 ay gibi kısa bir sure içinde Belen Tosyalı Camii’nin yapımını tamamlayıp halkımızın ibadetine ve hizmetine açacağız. Camiinin projesine de ayrı bir önem ve hassasiyet gösterdik. Belen Tosyalı Camii, mimari özelliği bakımından Osmanlı Mimarisi esas alınarak projelendirilmiş olup, gerek revlakları gerek kubbe, minare yapısı, gerekse iç mimarisi ile bölge için örnek bir camii niteliğindedir. Şimdiden bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
 
 
 
 
TOSYALI HOLDİNG BÖLGEMİZ İÇİN BİR ŞANSTIR
 
  Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın ardından konuşma kürsüsüne gelen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, temel atma törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tosyalı Holding’in bölgeye kalıcı hizmetler yaptığını kaydeden Vali Lekesiz, Belen’in güzelliğinden bahsederek “Belen, coğrafyası bakımından son derece şirin bir ilçemizdir. Belen’in en güzel yerine güzide firmamız Tosyalı Holding, Belen’in en güzel yerine yaptıracağı camii ile buradan geçen vatandaşlarımız ile birlikte Belen halkının hayır dualarını alacaktır. Camiler rütbeli ile rütbesizin, zengin ile fakirin, ibadet ettiği yerlerdir. Allah bu güzellikleri bizlere yaşatan Tosyalı ailesinin gücüne güç katsın! Caminin yapımında emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
  500 YIL SONRA İNSANLARIMIZ SİZLERİ DUALARLA ANACAK
 
  Törende son olarak konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise, Tosyalı Holding’den övgüyle bahsetti. Gerek ödediği vergiler itibariyle ülke ekonomisine ciddi katkıları, gerek istihdam ve en önemlisi böylesi hayırlı hizmetlerle adından söz ettiren Tosyalı Holding’in ülkemiz için son derece önemli bir yeri ve önemi olduğunu kaydeden Bakan Ergin, “Tosyalı Holding sadece Hatay bölgesi değil, Osmaniye’yi de takdire şayan hizmetleriyle kalkındırıyor. Allah daha çok hayırlı kazançlar versin ki bölgemiz de daha çok hizmetlerle kalkınsın! Camii yapımı gibi hayırlı hizmetler herkese nasip olmaz. Bu Allah’ın Fuat Bey’e bir vergisidir. Unutmayınız ki fabrikalar sizin değildir. Bu dünya gelip geçicidir. Önemli olan Rahmet-i Rahman’a çıktığımızda yapılan böylesi güzide ve kalıcı eserler önemlidir. İşte görüyorsunuz, Belen’imize bundan 500 yıl önce Kanuni Sultan Süleyman’ın yaptırdığı, camiler, kervansaraylar, dimdik ayakta.. Bundan 500-1000 yıl sonra da yaptırdığınız bu camide insanlarımız sizlere dualar edecek. Allah sizlere hayırlı ve bol kazançlar versin! Bu camiyi Belen’e kazandıran Tosyalı ailesine sonsuz şükranlarımı sunuyor, yapımına vesile olan herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
 
  Konuşmaların ardından İskenderun İlçe Eski Müftüsü Remzi Yavuz tarafından okunan duaların ardından Belen Tosyalı Camii’nin temeli Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından temeli atıldı.
 
  BELEN  TOSYALI CAMİİ
  Toplam İnşaat alanı 1530 m² olup, bodrum katı ,ana Cami katı ve mahvel katından oluşan bir yapıya sahiptir. Cami toplamda 19 adet revakla çerçevelenmiştir. 40 mt. uzunluğunda çift minareye sahiptir. Ana kubbe çapı 18 mt.’dir. Bodrum katta 4 adet sınıf, 1 adet öğretmen odası ve merkezi abdest alma alanları bulunmaktadır. Caminin giriş katında ise Caminin kendi alanı dışında İmam odası, son cemaat, bayan cemaat alanları mevcuttur. Bu yapısı ile revaklarda dahil olmak üzere 1200 kişiye hitap etmektedir. Cami alanının dışındaki alan içerisinde 4 mt. çapında Cami mimarisine paralel bir şadırvan bulunmaktadır. Ayrıca bodrum kat çevresi ise peyzaj çalışması ile yeşil alan olarak kullanılmaktadır.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet