Skip Navigation Links

5 Haziran da Grev Var

KESK 5 Haziran'da greve gidiyor.

Gündem   A+a-


KESK GREVE GİDİYOR 8GUN HABER ile 8gunhaber
 
 KESK 5 Haziran'da greve gidiyor
 
  İskenderun'a gelen KESK genel merkez heyeti, 5 Haziran'da greve gideceklerini belirtti. BES Genel Sekreteri Serdal Savaşçı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın son hazırladığı yasa tasarısını 'hükümet memuru' yarattığı gerekçesiyle kamu çalışanlarını ve halkı 5 Haziran Çarşamba günü yapacakları greve davet etti.
 
  Eğitim Sen İskenderun Şubesinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Savaşçı, kamu çalışanlarını ilgilendiren yeni yasa tasarıyla müdür ve üst düzey kadrolara atanacakların iş tecrübesi ve akademik uzmanlaşma şartlarının aranmayacağını söyledi. Tasarıyla meslekle ilgisi olmayanların da atanabileceklerini öne süren Savaşçı, önemli görevlerde atanma şartının sadece, 'AKP yandaşı olma' olduğunu belirtti. Savaşçı, "Ne yazık ki bu tasarıda AKP iktidarının 'ölümü gösterip, sıtmaya razı etme mantığı' bir kez daha yüzünü göstermiştir. Bu durumu AKP hükümetinin medyayı manipüle etmesinin, kamuoyunu bilinçli olarak yanlış yönlendirmek için tüm olanakları seferber etmesinin doğal bir sonucu olarak görüyoruz. Medyaya hemen hemen her gün 'memura müjde' manşetleri attıran AKP iktidarının yarattığı sis perdesinin de etkisiyle kamu emekçilerinin geniş bir bölümünce hatta ne yazık ki bazı sendika ve konfederasyonlarca bu torba yasa tasarısının yasalaşması durumunda ortaya çıkacak tablo tüm niteliği ile görülememektedir. Başta 6111 sayılı torba yasa ve onlarca Kanun Hükmünde Kararname ile kamu alanında taşeronlaşma yaygınlaştırılmıştır. Esnek, performansa dayalı, kuralsız, güvencesiz, çalışma biçimleri iş ve ücret güvencemizle doğrudan bağı olmadığı yanılsaması yaratılan onlarca düzenleme, fiili uygulama ile hayata geçirilmiştir" dedi

 
 
 
 'Referanduma katılın' çağrısı
 
  Savaşçı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz tercihini birinci yoldan yana kullanan kamu emekçilerinin örgünü olarak mücadeleyi yükseltmeye kararlıyız, bunun için dün başlattığımız il gezileri ile yurdun dört bir yanına dağılan yalana karşı gerçeğin, haksız hukuksuz olana karşı adil ve demokratik olanın açığa çıkarılması mücadelesinde, tüm kamu emekçilerini kendi tercihlerini, iradelerini ortaya koymanın bir aracı olarak 27-31 Mayıs tarihleri arasında yapacağımız referanduma katılmaya çağırıyoruz."
 
 

5 Haziran da Grev Var videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet