Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Buna Değer!

Kardiyoloji Uzmanı Doçent Doktor Mehmet Metin İskenderun Eczacılarıyla buluştu.

Sağlık   A+a-


GELİSİM İLE ECZACILAR BULUSTU 8.GUN HABER ile 8gunhaber
 
  Kardiyoloji Uzmanı Doçent Doktor Mehmet Metin’in İskenderun Eczacılarıyla buluşmasında konuşma yapan Hatay Eczacılar Odası İskenderun Temsilcisi Ecz. Emrah Tümkaya, girişimleri sonucu Sağlık Bakanlığı’ndan aldıkları “İskenderun’a bu kadarı yeter” yanıtıyla Gelişim Hastanesi’nin yatırımlarını kıyaslarken anlamlı konuştu:
 

 İskenderun Buna Değer!
 
  Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doçent Doktor Mehmet Metin, Hatay Eczacılar Odası İskenderun Temsilciliği’nin davetlisi olarak Eczacılara yönelik bir sunum yaptı.
Çelik-İş Sendikası Konferans Salonu’ndaki toplantıya Eczacıların ilgisi büyüktü.
 
Hatay Eczacılar Odası İskenderun Temsilcisi Emrah Tümkaya, İskenderun’da sağlık hizmetlerinin iyi bir konuma gelmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimlerine aldıkları yanıt ile Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nin bölge halkına verdiği hizmeti kıyasladığında çok anlamlı bir sonuç çıktı. Emrah Tümkaya, “Uzun yıllardır sağlık bakanlığından hizmetlerin arttırılması için istekte bulunuyoruz.

 
  Değişik bölümlerin açılması için taleplerimize, İskenderun’a bu kadarı yeter şeklinde yanıt alıyorduk. Gelişim Hastanesinin anlayışı İskenderun buna değer oldu. Gelişim Hastanesi’ ne Anjio ünitesi açılarak Kalp Damar Hastalıklarının teşhisinde çok önemli bir adım atıldı. çok teşekkür ediyoruz.. “ dedi.
 
 
 “Bölgede Bilekten (Radial) Anjio En Yaygın İskenderun’da!”
 
  Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doçent Doktor Mehmet Metin, seminerde özetle şöyle konuştu: “ Kalp ağrısı nasıl olur? Her göğüs ağrısı kalp damar hastalıklarına işaret etmez..
 
Kalp ağrısı tipik olarak şöyledir; iman tahtası denen kemiğin arkasında , yaygın olan , tek nokta tarzında olmayan, yürümekle veya merdiven çıkmakla (eforla) gelip istirahatle geçen ağrılardır.. Sol taraftaki ağrılardan şikayet geliyor, bıçak gibi batıyor diyorlar. Bu kalp ağrısı değil.
 
 
  Kalp hastalarının yüzde 75’nde ağrı olur, yüzde 25’in de hiç belirti olmaz. Hasta ben çok iyiyim, bir şikayetim yok der. Böle durumlarda ani ölümler yaşanabilir. O yüzden erkeklerde 40 yaşı geçtikten sonra , kadınlarda menapozdan sonra senede bir defa bir kalp kontrolünden geçilmelidir.
Koroner anjiyografi, kısaca kalp damarlarının filminin çekilmesidir. Eskiden sadece kasıktan yapılıyordu. Hastanemizde anjiyoların % 95’ ni bilekten, % 5 ni kasıktan yapıyoruz.
 
 
  Adana’da hiçbir sağlık merkezinde bilekten Anjio yapılmıyor, Gaziantep’te sadece bir merkezde mevcut. “
 
 

İskenderun Buna Değer! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş