Skip Navigation Links

Yüreklerdeki Yangını Yine Eğitimciler Söndürecek!

İskenderun Yarıkkaya Mevkii’nde oksijen deposu ormanlık alanın yangınla yok olması sonrası “Yarıkkaya tekrar yeşersin” projesi hayata geçti..

Eğitim   A+a-


YARIKKAYA FİDAN DİKİMİ 8GUN HABER ile 8gunhaber
 
  İskenderun Yarıkkaya Mevkii’nde oksijen deposu ormanlık alanın yangınla yok olması sonrası İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği’nin, “Yarıkkaya tekrar yeşersin” projesi hayata geçti..
 
Yüreklerdeki Yangını Yine Eğitimciler Söndürecek!
 
 Geçtiğimiz yıl çıkan yangınla yok olan Amanoslar’daki Yarıkkaya mevkii, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği ve Orman İşletme Şefliği öncülüğünde ağaçlandırılıyor.
 
  Yüzlerce öğrencinin katıldığı fidan dikim kampanyasına, Gazi İlköğretim Okulu, Kız Meslek Lisesi ve Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri katıldı.
 
  Bin adet defne fidanının dikim töreni için Yarıkkaya mevkiine çıkan öğrenciler, önce müzik eşliğinde halaylar çektiler ve ardından da fidan dikecekleri alana giderek fidanları toprakla buluşturdular.

 
 
  Yüzlerce hektar ormanlık alanın yanarak yok olduğu Yarıkkaya’da fidan diktikten sonra açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, ormanları yakanları lanetlediklerini ve kınadıklarını söyledi. Keleşoğlu, orman yangını sonrasındaki yüreklerde çıkan yangını söndürecek olanların yine eğitimciler olduğuna da vurgu yaptı.
 
  İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği Başkanı Ercan Aflaz da, “Yarıkkaya tekrar yeşersin” projesine destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, Orman İşletme Şefliği, okulların yönetici ve öğrencilerine teşekkür etti.
  “Yarıkkaya tekrar yeşersin” kampanyasına öğrenci ve öğretmenlerin desteğine de sıcaktan korunmak için şapka desteği de Simya Dergisi Dershanelerinden geldi.
 
  İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi tekerlekli sandalyede fidan dikimi izleyen engelli Melih Şimşek’in yanına giderek önce sohbet etti ve ardından da fidan dikmesine yardımcı oldu.
 

 
 
Yüreklerdeki Yangını Yine Eğitimciler Söndürecek! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet