Skip Navigation Links

Altın Fiyatları Yükselişe Geçti

Altın fiyatları 8 gündür üst üste düşerek, dört yılın rekorunu kırmıştı

Ekonomi   A+a-

 
  Milliyet.com.tr'nin haberine göre  Altın fiyatları 8 gündür üst üste düşerek, dört yılın rekorunu kırmıştı. Ancak bugün ani yükselişe geçti: Dün akşam 1.379 dolarda kalan altının onsu bugün 1.395 dolara kadar çıktı.
 
 
 
  Altın bir düşüp bir yükseliyor. 8 gündür aralıksız gerileyerek son dört yılın en uzun süreli düşüşünü yaşayan altın fiyatları yeni bir hamleyle yükselişe geçti. Dün akşam 1.379 dolar seviyelerinde kalan altının ondu bugün 1.395 dolara çıktı. Bu toparlanmanın kalıcı olup olmayacağı ise merak konusu.
 
 
 R.J. O’Brien & Associates tarafından yapılan teknik analizde vadeli altın fiyatlarının dün çift dibi görmesinin ardından Haziran ayında 1500 dolar/ons seviyesine kadar yükselebileceği yorumu yapıldı.
 
Şirketin Chicago’da görevli brokerı Matthew Schilling tarafından hazırlanan raporda fiyatların 16 Nisanda gördüğü 2 yılın en düşük seviyesi olan 1321,50’nin ardından 1336,30’u test etmesi sonrasında dünkü kapanışa göre yüzde 8.4 artabileceği kaydedildi.
 
 
 
  Uluslararası haber internet sitesi Bloomberg’e açıklama yapan Schilling, “Hareket altın fiyatlarının muhtemelen yükselişe hazır olduğunu gösteriyor. Dönüş hareketi bir dip bulduğumuzun kanıtı” ifadelerini kullandı.
 
 
  Dün Comex’te Haziran vadeli altın fiyatları yüzde 1.4 artarak 1384,10 dolar ons’tan kapandı. Fiyatlar yüzde 2.1 düşüşün ardından yüzde 2.4 arttı. Vadeli fiyatlardaki artışla altına dayalı borsa yatırım fonlarının varlıkları 10 dakikada 1.7 milyar dolar arttı.
 
 
 
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet