Skip Navigation Links

Heykeltraşlar İskenderun'da

Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi, Türkiye’de ve bölgede ilk olan Uluslararası Saman Heykel Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

Kültür Sanat   A+a-


Heykeltraslar sskenderunda 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
 
 ULUSLARARASI SAMAN HEYKEL FESTİVALİ
 
   İskenderun’un yaşam merkezi” sloganıyla başarılı projelere imza atan Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi, Türkiye’de ve bölgede ilk olan Uluslararası Saman Heykel Festivali’ne ev sahipliği yaptı.
 
  Festival, yenilenmenin ve başlangıçların simgesi, aynı zamanda festivalin de logosu olan 9 metrelik Zümrüdü Anka Kuşu heykelinin ateşe verilmesiyle son buldu.
 
  Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi Müdürü Mustafa Süzen de festivalin dünyaca ünlü heykel sanatçıları ile hem bir sempozyum hem bir festival havasında geçtiğini belirterek şöyle devam etti: "Sanata ve sanatçıya her zaman destek veren alışveriş merkezlerimizde açtığımız sanat galerileri ile bölge halkını sanatla buluşturduk. Almanya, Güney Kore, Bulgaristan, İtalya, Hırvatistan, Yunanistan, Macaristan, Rusya ve İran’dan gelecek dünya çapında ünlü heykel sanatçıları ile birlikte İzmir, Ordu ve Hatay’dan alanında uzman Türk heykel sanatçılarının katılımıyla büyük bir organizasyon hazırladık. Alışveriş merkezinin içerisinde ve dışarısında, boyları 3 metre ile 9 metre arasında değişen dev samandan heykel çalışmaları 1 hafta boyunca canlı performanslar eşliğinde gerçekleştirilecektir. “dedi.

 
 
  Süzen,” Yenilenmenin ve başlangıçların simgesi olan, aynı zamanda festivalin de logosu olan 9 metrelik Zümrüdü Anka Kuşu festival alanında ateşe verilerek festival sonlandırıldı.Doğadan gelen doğaya külleriyle tekrar geri dönecektir. Festival sanata, sanatçıya destek verdiği gibi tarımsal bir ürün olan samanı da kullanarak tarımın önemini vurgulamaktadır.’’
 
  Uluslararası Saman Heykel Festivali’nin koordinatörlüğünü yapan Varol Topaç ve Ünal Kuş da organizasyon öncesinde sosyal medyada oluşturulan etkinliğin tıklanma rekorları kırdığını ve birçok sanatçının katılımcı olmak istediğini ancak en profesyonellerin seçildiğini söylediler.
 
  Festivale katılan sanatçılar ve asistanları ise şöyle:
Agnessa Ivanova Petrova, Alessandro Canu, Nikola Faller, Nina Martinus, Mıchaıl Vouzounerakıs, Kallıopı Krassa, Darya Lısıtsyna, Kırıll Baır, Bettıno Francını, Marıa Lutsa Bruschetımı, Roland Erıch Mayer, Beata Rostas, Tatıana Novozılova Preminger, Esfandyar Moradpour, Canan Sönmezdağ Zöngür, Sema Okan Topaç, Varol Topaç, Ünal Kuş, Mustafa Duyuler, Ayhan Özer, Emrah Özbay, Vehbi Mangtay, Ahmet Bülez, Emrah Ateşli.
 
 

Heykeltraşlar İskenderun'da videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet