Skip Navigation Links

Tekten; “İTSO İş Dünyasıyla Entegre Olmalı”

Ali Tekten, bilgi ve tecrübelerini yeni yönetim ile paylaşarak, beklentiler odağında önemli satırbaşlarına değindi.

Gündem   A+a-


ALİ TEKTEN 8. GÜN HABER ile 8gunhaber
Tekten; “İTSO İş Dünyasıyla Entegre Olmalı”
 
  İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının ilk meclis toplantısının açılışında konuşan meclis üyesi Ali Tekten, bilgi ve tecrübelerini yeni yönetim ile paylaşarak, beklentiler odağında önemli satırbaşlarına değindi. Tekten’in, ‘ak saçlıdan kara saçlılara öğütler’ başlığıyla paylaştığı öneriler ilgi gördü.
 
  Tekten konuşmasında, “Esnaf soruyor ‘para ödüyoruz, odanın bize faydası nedir?’ Güçlü oda, umutlu İskenderuntabanı ve tavanı kaynaşmış oda yönetimi olmalı ve kök vermeil. Belediye, STK, siyasiler, vekiller ile dönem dönem birlikte toplantılar yapmalıyız. İskenderun milliyetçiliği (Antep örneği) yeşermeli, aktif kaynaşma sağlanmalı, reel çözümler oluşmalıdır. Ankara’da üç ayda bir TOBB’ta toplantılar oluşmalı, dosya hazırlanmalı ve vekiller toplantıya çağrılmalıdır. AB masaları ve ekibi olmalıdır. Mersin’de bu örnek mevcut. 5 kişi çalışıyor. TOBB üst kurul komisyonlarda aktif görev alan meclis olmalıyız. Üniversite ve oda işbirliği başlatılmalıdır. Lojistik köy, hassa tüneli ve karides çiftlikleri konularında geniş bilgi takibi ve üyelerimize dergilerde bilgi aktarımı sağlamalıyız. Krediler ve masası oluşmalı. Mersin, Gaziantep, Adana, Kayseri odaları gezilebilir, örnekler alınabilir.

 
 
  Türkiye’deki her odada yapılan örnek projeler incelenebilir., TOBB’tan yardım istenebilir. Araştırma ekibi kurulmalıdır. Odanın internet sayfası yenilenmeli, donanımı güçlenmeli ve üyeler hakkında açılım mantığı gelişmelidir. Listeler açık olmalıdır” diye konuştu.
 
 BAŞARILI SANAYİCİLER İÇİN TÖREN
 
 Tekten ayrıca, “Odanın dergisi değişmelidir. Dergide veriler, istatistikler, araştırmalar olmalı. Yeni yasa ve mevzuat bilgilendirmeleri ve öneriler olmalıdır. Dergiler ayrıca, tüm üyelerimize gönderilmelidir. Personel eğitimi ve takviyesi olmalıdır. En üst katta sergi salonu olmalıdır. Kulüp, bar salonuna sıcak bakmamalıyız. Burada üyelerimize ücretsiz sergi salonu oluşturabiliriz. Meclis toplantılarına en azından üç ayda bir milletvekili davet edelim. Meclis toplantılarına üç ayda bir, yasa ve mevzuat konularında uzman konuşmacılar çağıralım. 59 meclis üyesi sırasıyla kendi mesleksorunlarını, gelişmeleri bilgi olarak aktarabilmelidir. Dönem dönem esnaf taban toplantıları yapılabilir. Ayrıca, İSO 500’e giren bölge sanayicilerimiz veya vergi şampiyonlarına şilt töreni yapılabilir. Sanayicilerimizin bu mutlu günlerine ortak olmalıyız. İskenderun ekonomisini geliştirme önerileri ni konuşmalıyız. Kayseri Odası örneğindeki gibi, 1 milyon 200 bin lira kredi ‘çekyat’ küçük sanayi sitesi projesi.. Mesela Kayseri’de 21 adet 5 yıldızlı otel projesi olduğunu biliyor musunuz? Bu arada Arsuz’a tarıma dayalı OSB kurulmalı. Turizm teşviklerini sağlamalıyız. Denizcileriçin gemi tersane bölgesi belirlemeliyiz. Buradan bir kez daha söylüyorum. Güçlü oda hedefine ulaşmalıyız. Dileğim, kavgadan yana olmayan, yarıştan yana olan bir meclis oluşumunun sağlanmasıdır. Herkesi kucaklayan bir İTSO hedefine ulaşmalıyız.”
 
 

Tekten; “İTSO İş Dünyasıyla Entegre Olmalı” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet