Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Genç kaşiflerin buluşları takdir topladı

İskenderun Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, geliştirdikleri ürünleri bilim şenliğinde sergilediler.

Eğitim   A+a-


İSKENDERUN ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
  Genç kaşiflerin buluşları takdir topladı
 
  İskenderun Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, geliştirdikleri ürünleri bilim şenliğinde sergilediler. Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde gerçekleştirilen bilim Şenliği öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştiriliyor. Meslek lisesinde öğrencilerin düzenlediği bilim şenliği fuarına İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ve okul idarecileri katıldı.
 
  Açılışı yapılan bilim fuarında tüm ürünler tek tek incelenirken, gençlerin ülke ekonomisine katkıda bulanacak önemli buluşları sergilendi. Kaymakam Su ve Milli Eğitim Müdürü Keleşoğlu, öğrencileri tek tek kutlayarak, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 
 
 
 Bilim fuarıyla ilgili açıklama yapan Endüstri Meslek Lisesi Kimya Öğretmeni Şükran Güldane, “Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programları açılmıştır. Bu program Türkiye’de pilot okul olarak belirlenen 1000 okulda gerçekleşmiştir. Bu 1000 okulda bir tanesi de İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesidir. Alanlarımızda ve çeşitli branşlarda 36 proje ile sergimizi hazırlamış bulunmaktayız. Projelerimizi öğrencilerimiz öğretmenlerimiz ile birlikte hazırladılar. Proje sayımız 36, projeyi hazırlayan öğrenci sayımız 82 ve danışma öğretmen sayımız 36’dır. Projelerden bazılarını belirtmek gerekirse, ‘Atık yağlardan kendi sabununu kendin yap’, ‘Kültür varlığı dilin kendi yapısı’, ‘Karbondan ısı ve ışık kaynağı’ ve ‘Hidrojen tasarruf sistemi gibi çalışmalardır” dedi.
 

 
Genç kaşiflerin buluşları takdir topladı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş