Skip Navigation Links

Hatay’ı Karıştırmaya Kimsenin Gücü Yetmez!

Halk TV’de gün ortası habere konuşan Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Mehmet Dönen, Hatay’da bir mezhep çatışması varmış gibi gösterme gayretlerine isyan

Gündem   A+a-

Halk TV’de gün ortası habere konuşan Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Mehmet Dönen, Hatay’da bir mezhep çatışması varmış gibi gösterme gayretlerine isyan ederek sert konuştu!
 
Hatay’ı Karıştırmaya Kimsenin Gücü Yetmez!
Ulusal yayın yapan Halk TV gün ortası Haber’e konuk olarak Reyhanlı’da yaşanan patlamaları değerlendiren Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Mehmet Dönen, ölü sayısının açıklananın çok üstünde olduğu görüşünü dile getirdi.
Dönen, Suriye ile dost ilişkiler çerçevesinde ortak baraj ve daha bir çok proje hayata geçirilmek üzereyken gelinen noktanın üzüntü ve kaygı verici olduğunu söyledi.
Hükümetin Suriye politikasının sonuna kadar yanlış olduğunu belirten Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Mehmet Dönen, sınırların kevgire döndüğünü belirtirken, Hatay’daki birlik ve kardeşliği bozmaya kimsenin gücünün yetemeyeceğinin altını çizdi.
 Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a karşı Sünni olduğu gibi Alevi de bulunduğunu hatırlatan Mehmet Dönen, “olup bitenlerden ne Sünni kesim ne de Alevi kesim mes’uldür” dedi.
Hatay’da sanki bir Alevi-Sünni çatışması varmış ya da çıkacakmış gibi bir izlenim ortaya konulmak istendiğine dikkat çeken Mehmet Dönen, Hatay halkının Alevisi ve Sünnisiyle bir bütün olduğunun altını çizerken şöyle konuştu: “Biz bir arada yaşamak ve birlikte olmak zorundayız. Hatay’da akl-ı selimi etkin kılmak zorundayız. Hatay’ın dört bir yanında esnaflar Alevisi ve Sünnisiyle bir arada. Hatay halkı vatanın bölünmez bütünlüğüne ve Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlıdır. Başbakan dahi olsa, hiç kimse mezhepler üzerinden politika yapmamalı. Halkla buluşmalarımda bu olayın bir provakasyon amaçlı olduğunu ve daha fazla kenetlenmemiz gerektiğini söyledim. Alevilerin Cumhuriyete, Atatürk’e ve vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlılığı biz Sünniler’den daha fazla.. Hatay halkı bir ve bütündür. Mezhep çatışması yaratma gayreti Hatay halkı tarafından boşa çıkarılacaktır. Bu yöndeki tüm hesaplar tutmayacaktır.”
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet