Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Reyhanlı’da Vatandaşların Yaraları Sarılıyor…

Vali Lekesiz Başkanlığında Düzenlenen Toplantıda Konu Tüm Yönleri İle Ele Alındı

Gündem   A+a-

 
Hatay Valiliği'nin yaptığı basın duyurusuna göre ; 11 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı ilçemizde meydana gelen ve millet olarak hepimizi derinden yaralayan menfur olayla ilgili olarak, ilçede genel hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması, vatandaşlarımızın yaralarının sarılması, uğradıkları maddi ve manevi zararın telafisi için yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.
 


Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz’in başkanlığında, 14 Mayıs 2013 Salı günü saat 15.00’de Valilik toplantı salonunda düzenlenen ve Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, ilgili kurum ve bölge müdürlerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik heyetin katıldığı toplantıda, kurum ve kuruluşlarımızın konuya yönelik yapacağı çalışmalar görüşüldü.
 
Buna göre;
 
Kaymakamlıklar;
 
İlçe Kaymakamları başkanlığında, ilçenin dinamiklerinden oluşan bir heyetle, olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına desteklerini hissettirmek için taziye ziyaretinde bulunulacak.
 
Reyhanlı Kaymakamlığı;
 
Reyhanlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından mağdur olan ailelere ve işyeri esnafına bir defaya mahsus olmak üzere nakdi yardım yapılacak, ayrıca ayrı bir proje yapılarak ilave kaynak aktarılması için gerekli çalışmalar yapılacak.
 
İl Müftülüğü;
 
İl Müftüsü başkanlığında kurulacak ekipler, taziye çadırlarına, esnafa ve yakınlarını kaybeden köylere giderek ailelere başsağlığı ziyaretinde bulunacak.
 
Regaip Kandili’nde ilçedeki tüm camilerde, hayatını kaybeden vatandaşlarımız için hatim ve Yasin-i Şerif okutulacak, aynı gece ve ertesi gün Cuma Hutbesi’nde ‘İslam’da Kardeşlik’ konusu işlenecek, taziye evlerinde bir hafta süre ile birer din görevlisi görevlendirilecek.
 
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü;
 
Dışsal etkilerden dolayı, işyerlerinin ekonomik olarak ciddi şekilde etkilenip sarsıldığı durumlarda, işverenin ödeme güçlüğüne düşmesi nedeniyle yanında en az bir eleman çalıştıran işyerlerine ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ ödenmesi kapsamına giren tüm işyerleri tespit edilerek, yanında çalıştırdığı kişilerin maaşının ödenmesi sağlanacak.
 
Okullarda hizmetli, sokaklarda belediye hizmetleri gibi konularda ne kadar kişiye ihtiyaç duyulduğu belirlenerek, istihdama katkı sağlanacak.
 
İlçe merkezinin tüm mahalleleri gezilip, 15-16 yaş üstü gençlere ve kadınlara yönelik arzu edilen kursların açılması ve kursa katılanlara günlük belli bir miktarda harçlık verilmesi sağlanacak.
 
Olaydan kaynaklı işsiz kalan vatandaşlar belirlenip, söz konusu kişilere en az 6, en çok 10 ay süre ile işsizlik maaşı bağlanması sağlanacak.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü;
 
Gençlik Merkezi üyesi 18-24 yaş arası gönüllü gençler, ilçedeki gençlerle diyaloğa geçip, onların yaşanılan olumsuzluğu atlatma süreçlerine destek sağlayacaklar.
 
Resmi kamu kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenecek ve kamu vicdanını rahatsız edebilecek eğlence türündeki tüm etkinlikler 30 Mayıs 2013 tarihine kadar iptal edilecek.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü;
 
Olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına, yaralananlara, işyerleri ve evleri zarar görenlere maaş ve tazminat ödenmesi işlemleri süratle sağlanacak.
 
SGK İl Müdürlüğü ekipleri merkez ve köydeki ailelere gidip aylıklarının bağlanması konusunda bilgilendirme yapacaklar.
 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü;
 
Annesini veya babasını kaybeden çocuklar, eşini kaybeden kadınlar veya oğlunu kaybeden anne ve babalara sosyal ekonomik destek, nakdi destek, pisiko sosyal destek ve benzeri destek, zarar gören 452 işyeri, 62 araç, 11 kamu binası ve 293 konut sahibine ayrıca yakınını kaybeden ailelere ve yaralılara sosyal ekonomik destek sağlanacak.

l Milli Eğitim Müdürlüğü;
 
İş-Kurumu tarafından açılacak kurslarda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından katkı verilmesi sağlanacak. Diğer kurum ve kuruluşlardan koordine sağlanarak öğrencilerin rehabilitasyonu için geziye götürülmesi sağlanacak.
 
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü;
 
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ‘Terör Eylemine Bağlı Travma Hali Psikolojik Sosyal Destek’ eğitim programına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan rehber öğretmenlerin, PDR uzmanlarının, psikologların ve sosyal çalışmacıların katılımı sağlanacak, eğitim alan görevlilerin Reyhanlı ilçemizdeki okullarda eğitimcilere ve öğrencilere destek vermeleri sağlanacak.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
Reyhanlı’da Vatandaşların Yaraları Sarılıyor… foto galeriyi gezinmek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş