Skip Navigation Links

Reyhanlı Zanlıları Mobese'ye İşte Böyle Yakalandı !

Reyhanlı'da 51 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyı düzenleyenler MOBESE kameralarına yakalanmış

Gündem   A+a-

51 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırıları gerçekleştiren teröristler, kameralara takılmış. 

Edinilen bilgilere göre, saldırıları geçtiğimiz Ocak ayında Yayladağı’ndan Suriye’ye geçen, Şubat ayında ise Türkiye’ye yeniden giriş yapan Yusuf B. planladı. Yusuf B., patlayıcıların yerleştirileceği araçlar için Hatay’da bazı kişilerle görüştü. Bombaların Lazkiye’den deniz yoluyla Hatay’a sokulmasının ise Acilciler’in lideri Mihraç Ural ve Hacı kod isimli kişinin talimatıyla Yusuf N. tarafından organize edildiği belirlendi.

FOTOĞRAF ÇEKTİLER
Saldırıları organize eden Yusuf B. ile Ahmet M. isimli bir terörist ise, olaydan kısa süre önce keşif için beyaz Transit minibüsle Ankara’ya geldi. 

İki terörist, henüz bomba yüklemedikleri minibüsle Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hemen bitişiğindeki Ankamall AVM ile Kocatepe Camii çevresinde keşif yaparken kameralara yakalandı. Hatta Kocatepe Camii’nin etrafında fotoğraf çeken ikilinin daha sonra aynı gün Hatay’a döndükleri, kiraladıkları başka bir araçla da Yayladağı’na Arapça konuşan birisini bıraktıkları ortaya çıktı.
 
GALERİLERİ GEZMİŞLER
Reyhanlı’da da keşif yapan Ahmet M. ve Yusuf B.’nin Ankara ve Gaziantep’te transit marka araç almak için galerileri gezdikleri de belirlendi. Yine saldırganların patlamadan beş gün önce Hyundai marka arabayla Reyhanlı’ya geldikleri, hiçbir yerde durmadan geri döndükleri ortaya çıkarken, Yusuf B.’nin saldırı sonrasında diğer zanlılarla birlikte bir restoranda yemek yediği, çevresindekilere yurtdışına çıkacağını söylediği öğrenildi.
 
 
BÖYLE GELDİLER
Bombalı saldırıda kullanıldığı iddia edilen iki beyaz Transit minibüs Ankara ve Reyhanlı’da keşif yaparken kameralara böyle yakalandı. Minibüslerden birindeki iki terörist de MOBESE’ye takıldı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet